A murit eleva rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » A murit eleva rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc
A murit eleva rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

A murit eleva rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul liceului din Odorheiu Secuiesc

Eleva care a fost rănită grav în urma prăbuşirii zidului de la internatul Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, în data de 18 decembrie 2023, s-a stins din viaţă, marţi, la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

„Astăzi (marți – n.n.), în jurul orei 15:30, eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă.

***

Reamintim că în 20 decembrie Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană fizică având calitatea de administrator al societății ce realiza lucrări la clădirea internatului al cărui perete s-a prăbușit „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executarea de modificări ale unei construcții fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, prev. de art. 35, alin. 1 și 3 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, ucidere din culpă, prev. de art. 192, alin. 1 și 2 Cod penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196, alin. 1, 2, 3 și 4 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C. penal”.

„În esență, s-a reținut că inculpatul a dispus efectuarea unei lucrări de săpare a unui șanț cu adâncime de aproximativ 2,30 m chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care era neautorizată. În urma prăbușirii zidului a survenit decesul unei victime și vătămarea corporală a trei victime”, au arătat procurorii în 21 decembrie într-un comunicat de presă.

În 20 decembrie, față de administratorul firmei care efectua respectivele lucrări s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.