Elevii Liceului Tehnologic Corbu au repopulat Valea Corbului cu 2.500 de puieţi de păstrăv indigen | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 27 septembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Elevii Liceului Tehnologic Corbu au repopulat Valea Corbului cu 2.500 de puieţi de păstrăv indigen
Elevii Liceului Tehnologic Corbu au repopulat Valea Corbului cu 2.500 de puieţi de păstrăv indigen

Elevii Liceului Tehnologic Corbu au repopulat Valea Corbului cu 2.500 de puieţi de păstrăv indigen

Una dintre colaborările de practică pe care le are Liceul Tehnologic Corbu este şi cea cu Asociaţia Clubul de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Făgeţel Motorca” – Subcetate. Iar această colaborare s-a materializat, în această săptămână, printr-o acţiune de populare cu peşti a Văii Corbului.

La acţiune, spunea Mirela Laurenţiu, directoarea instituţiei de învăţământ, au participat 43 de liceeni de la profilul Tehnician în activităţi silvice, însoţiţi de profesorii de practică Ilie Hângan şi Vasile Voaideş. Aceştia au reuşit să repopuleze cu păstrăvi indigeni cursul de apă a Văii Corbului, curs administrat de Asociaţia Clubul de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Făgeţel Motorca”, al cărui preşedinte este Szász Atilla, iar paznic este Szász Ioana.

Puietul a fost adus din Sovata, iar scopul acţiunii, care a durat opt ore, a fost de a îmbunătăţi fondul piscicol şi mediul de viaţă al salmonidelor.

Prin această activitate s-a dorit şi conştientizarea opiniei publice asupra importanţei menţinerii biodiversităţii, a mediului înconjurător.

Mirela Laurenţiu mai spunea că implicarea elevilor în acţiunile de ecologizare din ultima perioadă au început să fie vizibile, cursurile de apă şi malurile nemaifiind atât de murdare şi pline cu deşeuri.

În ceea ce priveşte viitorul, următorul pas se doreşte repopularea Bistricioarei, specialiştii spunând că aceasta s-ar putea face de la aval de Bilbor.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.