Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita, 5 aprilie: continuă ancheta epidemiologică demarată în cazul persoanei confirmate la COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 5 aprilie: continuă ancheta epidemiologică demarată în cazul persoanei confirmate la COVID-19
Coronavirus Harghita, 5 aprilie: continuă ancheta epidemiologică demarată în cazul persoanei confirmate la COVID-19

Coronavirus Harghita, 5 aprilie: continuă ancheta epidemiologică demarată în cazul persoanei confirmate la COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului Județul Harghita, ancheta epidemiologică demarată în cazul persoanei confirmate la COVID-19 este în desfășurare, fiind dispusă măsura izolării la domiciliu a 45 persoane și monitorizarea acestor persoane de către epidemiologi.

În același timp, la nivelul județului Harghita, situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 05 aprilie 2020, ora 13.00 era:

  • 207 persoane aflate în carantină,
  • 21 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,
  • 1.459 persoane aflate în autoizolare la domiciliu,
  • 2.471 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Măsuri dispuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita

Se solicită tuturor instituțiilor publice și tuturor Primarilor, în calitate de Președinți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, punerea în aplicare Ordonanțelor militare nr. 3, 4, 5 și 7/2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 și identificarea de spații noi de carantinare.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

În data de 4 aprilie, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 802 persoane izolate la domiciliu.

În cursul zilei de sâmbătă, au fost aplicate 79 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în valoare de 188.500 lei și 3 sancțiuni contravenționale pentru persoane izolate la domiciliu care au părăsit locația, în valoare de 4.175 lei.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, însoțirea a 10 coloane (86 auto/292 persoane).

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, a efectuat următoarele misiuni:

  • misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;
  • măsuri de asigurare a ordinii publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale;
  • acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 72 persoane aflate în autoizolare;
  • paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului;
  • misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare.

Situația sancțiunilor contravenționale aplicate în perioada 04-05.04.2020 interval orar 08:00-08:00

Au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei, după cum urmează: 5 amenzi în valoare de 11.000 și 2 avertismente, din care o amendă pe raza municipiului Miercurea Ciuc, două amenzi și două avertismente pe raza municipiului Gheorgheni și două amenzi pe raza municipiului Toplița. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor documente din care să reiasă motivul deplasării.

Precizăm că informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.