Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Înaintea Sărbătorii Paștelui, Patriarhia Română face apel la prudență și la responsabilitate   | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Religie » Înaintea Sărbătorii Paștelui, Patriarhia Română face apel la prudență și la responsabilitate  
Înaintea Sărbătorii Paștelui, Patriarhia Română face apel la prudență și la responsabilitate   
????????????????????????????????????

Înaintea Sărbătorii Paștelui, Patriarhia Română face apel la prudență și la responsabilitate  

Prin intermediul unui comunicat intitulat „Îndemn la prudență în declarații și la așteptare în speranță și rugăciune”, Sântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române le transmite eparhiilor „să nu se autopronunțe individual” cu privire la modul în care va fi celebrată, anul acesta, cea mai mare sărbătoare a creștinățății. O decizie în acest sens urmează să fie luată după finalizarea consultărilor Patriarhiei Române cu autoritățile statului.

„Întrucât consultările Patriarhiei Române cu autoritățile de stat încă nu s-au încheiat, se recomandă eparhiilor să aștepte finalizarea acestor consultări și să nu se autopronunțe individual asupra modalităților de serbare a Sfintelor Paști anul acesta, în declarații care produc confuzie în rândul credincioșilor și în societate.

Patriarhia Română manifestă atenție și responsabilitate în ceea ce privește viața religioasă a credincioșilor, dar și în ceea ce privește sănătatea întregii societăți”, se precizează în comunicatul transmis de Cancelaria Sfântului Sinod.

Mesajul oficial a fost dat publicității după ce Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a publicat un video pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, prin care a rugat autoritățile să permită prezența enoriașilor la slujba de Înviere, în ajunul Paștelui.

„Numai bisericile sunt închise. Celelalte instituții primesc câte unul, la distanță, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere, apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor Lumină și viață, de la cei mai de sus până la cei mai de jos, s-o avem cu Lumină și cu Sfânta Împărtășanie, cu Sfânta Liturghie. (…) Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră, cu căință, cu dorință, cu credință, cu dragoste, cu lacrimi, va ajunge la Dumnezeu. Și Dumnezeu îi va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dumneavoastră, credincioșii, în Biserică, să ne dea voie să deschidem bisericile, să păstrăm toate rânduielile medicale, ca să nu se îmbolnăvească cineva sau să aducă cineva din afară, într-un mod mișelesc, vreo boală; dar știm că la Dumnezeu sunt toate cu putință și el ne va izbăvi și de boală, și de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie cât de curând să venim la Sfânta Biserică și Sfânta Înviere să o facem împreună cu credincioșii”, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.