Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Incendii în județ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Incendii în județ
Incendii în județ

Incendii în județ

Mai multe incendii au avut loc astăzi pe raza județului Harghita, unul dintre ele cuprinzând un autoturism și o magazie de lemne din Miercurea Ciuc.

Potrivit biroului de presă al ISU „Oltul” Harghita, în zona Topliței au avut loc două incendii de vegetație uscată. Unul dintre ele s-a produs în zona Gura Jolotcii, la ieșirea din Sărmaș, Serviciul Voluntar din comună solicitând sprijin deoarece exista pericolul de propagare la casele de locuit din apropiere. Al doilea, localizat în zona Călimănel, a fost lichidat, dar suprafața totală afectată este de aproximativ 10 hectare.

Un alt incendiu, în Lueta, care a cuprins o miriște, s-a extins și la o magazie de lemne din comună. Pentru lichidarea incendiului a intervenit un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu Secuiesc, dar a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lueta.

În zona Odorhei (Piatra Tărcii) a mai avut loc un incendiu de vegetație uscată care a cuprins aproximativ 2 hectare de teren. Și aici, pentru stingerea acestuia au intervenit atât pompierii profesioniști din Odorheiu Secuiesc, cât și cei voluntari din comuna Satu Mare.

La marginea municipiului Miercurea Ciuc a fost semnalat un incendiu care a cuprins un autoturism, dar și o magazie de lemne situată în apropierea acestuia. Pentru stingerea focului au intervenit două echipe din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc. cu două autospeciale. Potrivit sursei citate, exista pericolul propagării focului la un depozit de produse lactate.

În prezent, incendiul din Miercurea Ciuc a fost lichidat și se urmează să fie stabilită cauza probabilă de izbucnire a acestuia. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.