Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concert caritabil la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Concert caritabil la Miercurea Ciuc
Concert caritabil la Miercurea Ciuc

Concert caritabil la Miercurea Ciuc

Trupa Cloverfield, formată din elevi de la colegiile naţionale „Octavian Goga” şi „Márton Áron”, alături de grupul „Chitara de Ciuc” al Adrianei Balogh şi alţi invitaţi vor concerta pentru a sprijini tratamentul unui copil de 6 ani, bolnav de cancer osos. Fiecare bilet vândut este un ajutor preţios pentru modesta familie a micuţului

La început, a fost iubirea pentru muzică. Dani Oprea (19 ani), Raul Bularca (16 ani) şi Ervin Antal (17 ani) s-au întâlnit în urmă cu aproape 6 ani. Frecventau cercuri diferite, dar învăţau la aceeaşi şcoală. Cum fiecare cânta la un instrument, au început să cocheteze cu ideea de a înfiinţa o trupă. Şi au numit-o The Glass Heads. Componenţa originală a trupei avea să se modifice de-a lungul timpului, „mulţi au venit şi mulţi au plecat”, ne povesteşte Dani Oprea.

„Am avut un prim concert la Balul Bobocilor de la Colegiul Naţional Octavian Goga (C.N. „O. Goga”) şi ne-am gândit că ar fi foarte frumos să continuăm să cântăm laolaltă, fiindcă toată lumea cânta acasă, dar niciodată împreună”, l-a completat chitaristul Raul Bularca.

Debutul oficial al trupei a avut loc anul trecut în decembrie, cu un prim concert caritabil. „Mă gândeam la un start şi ce ar fi putut fi mai frumos, decât să începi într-un mod caritabil, ajutându-ne pe noi şi, deopotrivă, pe cei din jur?”, şi-a amintit Dani.

Ideea a fost pe placul tuturor şi fiecare şi-a luat rolul în serios, contribuind la organizarea acţiunii menită să aducă alinare şi bucurie semenilor. Cu sprijinul prefectului Jean-Adrian Andrei, au obţinut Sala Amfiteatru pentru organizarea concertului, au telefonat cunoscuţilor care ar fi dorit să cânte alături de ei şi s-au interesat de cazurile sociale, care aveau nevoie urgentă de sprijin. Concertul a durat aproximativ două ore şi, în afară de trupa „The Glass Heads”, au mai urcat pe scenă grupul „Chitara de Ciuc”, format din elevi de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi de la C.N. „O. Goga”, coordonat de Adriana Balogh, trupa „Versus” din Gheorgheni şi Raluca Popa.

Au reuşit să strângă în jur de 3.500 de lei din banii de bilete şi din donaţii. Fondurile au ajuns la o elevă de la C.N. „Márton Áron” suferindă de cancer şi la familia unui elev de clasa a VI-a din Livezi, olimpic la matematică, orfan de tată. Darul a ajuns la cel din urmă chiar de ziua lui de naştere. „Sentimentele pe care le-am avut sunt greu de descris în cuvinte. Am intrat în casa lor, ne-au pus la masă, şi când a intrat bunica copilului şi a văzut atâta lume în casa ei, a crezut că a murit cineva”, rememorează Dani Oprea. „Era chiar în ziua de Crăciun, nu pot să explic ce am trăit în momentul acela: fericire, împlinire, ceva incredibil şi totodată aveam sentimentul extraordinar că am avut primul concert oficial cu trupa”, a relatat Raul. „Când ne-a văzut că suntem acolo, fără să ştie ce căutam noi, şi şi-a dat seama că am venit pentru el, băiatul a început să plângă. În momentul acela, pe cuvântul meu, m-am simţit cel mai bine din viaţa mea, cred că toţi am simţit asta şi de aceea vrem să continuăm seria concertelor caritabile”, i-a completat Ervin, toboşarul trupei.

Beatrix Máthé (16 ani), elevă la Colegiul Naţional „Márton Áron” s-a alăturat băieţilor în 6 august anul acesta, înaintea celui de-al treilea concert al trupei. Rămăseseră fără basist şi ea a venit ca o boare de aer proaspăt, s-a acomodat rapid şi a învăţat repertoriul. Trupa are, în prezent, nu numai o nouă componenţă – Beatrix Máthé – chitară bass, Ervin Antal – tobe, Raul Bularca – chitarist solo şi Dani Oprea solist vocal şi chitară – ci şi un alt nume: „Cloverfield”. Beatrix aşteptă cu nerăbdare concertul caritabil pe care trupa, de acum şi a ei, îl organizează şi îl va susţine la sfârşitul acestei săptămâni. „În primul rând, vreau să le demonstrez celorlalţi că pot să fiu alături de ei, mai ales că luna aceasta trupa împlineşte un an. Totdeauna mi-a plăcut ideea de a-i ajuta pe ceilalţi, am văzut ce au făcut anul trecut şi îmi doream şi eu să pot face acest lucru, să mă implic”, ne-a mărturisit adolescenta.

Concertul caritabil intitulat „Muzicajută” va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 18:00, în Sala amfiteatru a Palatului Administrativ. Alături de trupa „Cloverfield”, vor concerta şi invitaţii lor, grupul „Chitara de Ciuc” şi trupa „Versus” din Gheorgheni. Toţi oamenii de bine, care doresc să-şi deschidă barierele sufletului şi ale pungii pentru a-şi ajuta semenii mai puţin norocoşi, copii şi familii defavorizate, aducându-le câte un zâmbet pe chip de Crăciun, sunt aşteptaţi cu mare drag.

În acest an, banii pe care îi vom plăti pentru biletul de intrare sau îi vom strecura în cutia pentru donaţii, vor ajunge la un copil de 6 ani, diagnosticat cu cancer osos. El este unul din cei cinci copii ai unei familii cu o situaţie materială dificilă din Siculeni. Mama copilului circulă des cu trenul. Văzând-o mereu necăjită, casiera de la gară a intrat în vorbă cu femeia, care i-a povestit amărăciunea ei. Se pare că nimic nu este întâmplător, casiera de la staţia CFR Siculeni este mama unuia dintre membrii trupei, iar încasările concertului caritabil din acest an nu-şi puteau găsi o destinaţie mai potrivită. Ei vor acoperi o parte din cheltuielile necesare tratamentului copilului, pe termen scurt. „Oricât de mulţi bani ar avea o familie, când i s-a ridicat în faţă o asemenea stâncă, peste care trebuie să treacă, cred că merită tot ajutorul din lume. Vrem să ajutăm mai mult şi dacă reuşim să creăm o tradiţie, ne dorim ca şi atunci când noi nu vom mai fi aici, să constituie un imbold pentru ceilalţi, să o ducă mai departe. Nu trebuie să ai o trupă ca să donezi, nu trebuie să ştii să cânţi, să dansezi sau să joci teatru, trebuie să fii bun, pur şi simplu.”, a conchis Dani Oprea.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.