CNCD încearcă să-l înveţe pe primarul din Gheorgheni cum stăm cu dreptul la exprimare | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » CNCD încearcă să-l înveţe pe primarul din Gheorgheni cum stăm cu dreptul la exprimare
CNCD încearcă să-l înveţe pe primarul din Gheorgheni cum stăm cu dreptul la exprimare
????????????????????????????????????

CNCD încearcă să-l înveţe pe primarul din Gheorgheni cum stăm cu dreptul la exprimare

Dan Tanasă se miră, pe blogul său, de decizia – cităm – „surprinzătoare a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în dosarul în care primarul PCM din Gheorgheni şi cinci consilieri locali m-au reclamat pentru rasism împotriva comunităţii maghiare din România. CNCD a respins sesizarea şi i-a obligat pe reclamanţi să publice decizia CNCD într-un ziar de circulaţie naţională.

După ce în luna februarie 2019 primarul Nagy Zoltán, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), alături de alţi aleşi locali din judeţul Harghita, a depus o plângere penală împotriva mea, edilul din Gheorgheni, alături de cinci consilieri locali, a formulat o sesizare împotriva mea la CNCD.

În cuprinsul sesizării, semnată de primarul Nagy Zoltán, consilierii locali Elekes István, Vadász Szatmári István, Suciu Gábor, Simon Katalin, Antal Szabolcs şi Pal Levente, reclamanţii m-au acuzat de rasism şi propagandă naţionalist-şovină împotriva comunităţii maghiare din România.

Semnatarii sesizării au invocat un articol publicat de mine, pe blogul meu, în data de 10 septembrie 2018, intitulat „EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localităţii adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena” în care semnalam public cum în România anului 2018 mai există încă simbolistică locală din vremea Ungariei lui Horthy Miklós.

Primarul Nagy Zoltán, un susţinător înfocat al separatismului pe criterii etnice al aşa-zisului ţinut secuiesc, s-a arătat deranjat de articolul meu şi m-a reclamat la CNCD în speranţa că instituţia controlată de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc va emite o nouă decizie împotriva mea, scopul final fiind denigrarea mea şi reducerea mea la tăcere.

În mod surprinzător şi complet inexplicabil, CNCD a emis Hotărârea nr. 76/29.01.2020 prin care constată faptul că articolul incriminat semnat de mine se înscrie în limitele libertăţii de exprimare. Mai mult, CNCD nu doar constată ca e aberantă sesizarea celor şapte şi constată că nu mă fac vinovat de nicio acuzaţie, dar îi şi obligă pe reclamanţi să publice o copie a acestei hotărâri într-un ziar de circulaţie naţională”, conchide Dan Tanasă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.