Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cele mai multe dintre unitățile de învățământ din Harghita vor funcționa în scenariul 1 săptămâna viitoare | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Învățământ »
Nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
Cele mai multe dintre unitățile de învățământ din Harghita vor funcționa în scenariul 1 săptămâna viitoare
<h5><i>Nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență</i></h5> Cele mai multe dintre unitățile de învățământ din Harghita vor funcționa în scenariul 1 săptămâna viitoare

Nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
Cele mai multe dintre unitățile de învățământ din Harghita vor funcționa în scenariul 1 săptămâna viitoare

Un număr de 41 de unități de învățământ, din cele 423 din Harghita, vor funcționa săptămâna viitoare cu aplicarea scenariului 2, stabilit în contextul pandemiei de coronavirus, conform unei hotărâri adoptate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Harghita, Adrian Pănescu, este vorba despre instituțiile de învățământ din Gheorgheni, Feliceni, Gălăuțaș și Sărmaș, iar aplicarea scenariului 2 implică participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, elevii din celelalte clase sau ani de studii urmând să ia parte la cursuri în sistem online. 

Totodată, 381 de unități de învățământ vor aplica scenariul 1, ceea ce însemnă că vor participa zilnic la cursuri toți preșcolarii și elevii, cu respectarea tuturor normelor de protecție. Scenariul 3 nu va fi aplicat, dar elevii Liceului Tehnologic „Venczel József” din Miercurea Ciuc vor participa la cursuri în sistem online, având în vedere faptul că imobilul se află în reabilitare. Totodată, o clasă de la Școala Generală „József Attila” din Miercurea Ciuc va desfășura activități on-line din cauză că o învățătoare a fost testată pozitiv, o decizie similară fiind luată și în cazul unei grupe de la Grădinița „Voinicelul” din Toplița, unde o educatoare a fost confirmată cu SARS-CoV-2.

Scenariile propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență în localitățile județului Harghita au fost avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita, a mai precizat Adrian Pănescu.

Potrivit datelor oficiale făcute publice de autorități, incidența numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în județul Harghita este de 0,56 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 31 de noi îmbolnăviri, numărul persoanelor testate pozitiv de la începutul pandemiei ridicându-se astfel la 5.985. Și numărul deceselor asociate infecției cu coronavirus a crescut cu 2, ajungând până în prezent la 269.  În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni se află 63 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar în carantină la domiciliu sunt în prezent 425 de locuitori ai județului, alți 125 fiind în izolare în locuință. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.