Elevi şi profesori în carantină la începutul semestrului II | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 august 2022
Home » Învățământ » Elevi şi profesori în carantină la începutul semestrului II
Elevi şi profesori în carantină la începutul semestrului II

Elevi şi profesori în carantină la începutul semestrului II

  • Doi elevi, cinci cadre didactice şi un cadru nedidactic infectaţi cu SARS-CoV-2, 33 de elevi şi opt cadre didactice carantinaţi şi o clasă închisă pentru COVID-19

Aşa arăta, ieri, situaţia centralizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, conform datelor primite de la unităţile de învăţământ din judeţ.

De asemenea, pentru 52 de elevi şi nouă cadre didactice, care ar fi trebuit să înceapă fizic şcoala luni, au fost prezentate adeverinţe medicale şi îşi desfăşoară activitatea online în prezent.

„Noi încercăm în continuare să avem şcolile sigure. De fapt, şcoala a început abia de câteva zile, deci nu se pune problema ca aceştia să se fi îmbolnăvit în şcoală. Dar nu putem spune asta cu certitudine, având în vedere perioada de incubare a virusului. Noi suntem permanent în legătură cu unităţile de învăţământ, şi astăzi am avut o videoconferinţă cu directorii, în care i-am rugat ca de fiecare dată să monitorizeze elevii, să aibă personal care stă inclusiv în pauză, să îi preia de la intrarea în şcoală, până la ieşire, să fie însoţiţi, pentru a nu sta în grupuri compacte, pentru a se respecta toate măsurile sanitare. Încercăm de fiecare dată să găsim modalitatea de a ţine situaţia sub control, dar desigur că aceşti elevi nu stau doar în şcoală”, a explicat inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

Potrivit sursei citate, conducerea Inspectoratului Şcolar le-a cerut profesorilor să facă un program compact atât pentru orele fizice la şcoală, cât şi pentru cele online, astfel încât acestea să nu se intercaleze. „Să nu ţinem copii nesupravegheaţi în şcoală”, a conchis Cristinel Glodeanu. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.