Marţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc: Bărbaţii la 40, femeile la 43 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Cultură »
Marţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc:
Bărbaţii la 40, femeile la 43
<h5><i>Marţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc:</i></h5> Bărbaţii la 40, femeile la 43

Marţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Miercurea Ciuc:
Bărbaţii la 40, femeile la 43

Dramaturgia revine în Miercurea Ciuc cu o producţie a Teatrului Mefisto din Bucureşti – Bărbaţii la 40, femeile la 43.

Este un spectacol despre femeia care rămâne singură la 40 de ani, cu doi copii şi fără nici o carieră, pentru că şi-a sacrificat întreaga viaţă pentru familie şi pentru cariera soţului. Despre femeia încă frumoasă dar lipsită total de încrederea că o mai poate lua încă o dată de la început. Despre femeia care se aruncă din disperare în braţele primului bărbat ieşit în cale şi ratează. Din decepţie în decepţie, înţelege într-un sfârşit că singurul lucru pe care trebuie să-l recâştige este independenţa. Puterea de a fi fericită prin ceea ce este, prin ceea ce gândeşte şi mai ales prin bucuria de a conştientiza libertatea! Libertatea ca formă de empatie într-o societate atât de încorsetată în reguli şi preconcepţii.

Dacă despre bărbaţi este bine ştiut faptul că „middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei nu s-au născut foarte multe controverse! Au şi femeile pragul lor? Dacă da, la ce vârstă? La 30, la 35 sau la 43? De ce nu este exploatat acest subiect în presă, în filme sau nuvele? De ce nu e pe buzele tuturor cum e în cazul bărbaţilor?

Nici criza bărbaţilor nu vine de nicăieri! Există nişte motive bine întemeiate! La 40 de ani eşti în vârful carierei şi ai cea mai mare stimă de sine! Fizic eşti încă în putere, ai toate conexiunile, ai demonstrat ce ai avut de demonstrat şi acum culegi roadele.

Să te prindă criza de la 40 cu câteva milioane de euro în cont, nu e chiar uşor să fii cuminte!

Spectacolul „Bărbaţii la 40, Femeile la 43” încearcă, în trei tablouri, să aducă „o bucată adevărată de viaţă” în faţa spectatorilor. O bucată din vieţile noastre, ale tuturor. Pentru că, nu-i aşa, orice cuplu trece măcar o dată în viaţă printr-o mare criză!

Spectacolul, scris şi regizat de Octavian Strunilă, îi are ca protagonişti pe Octavian Strunilă, Ancreea Mateiu şi Leonid Doni. La Miercurea Ciuc, reprezentaţia va avea loc marţi, 22 iunie, de la ora 19:00.

Biletele (categoria I – 70 de lei, categoria a II-a – 60 de lei) sunt disponibile la Casa de Cultură a Sindicatelor sau online, pe iabilet.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.