Tulgheş: S-a finalizat modernizarea reţelei de iluminat public | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Societate » Tulgheş: S-a finalizat modernizarea reţelei de iluminat public
Tulgheş: S-a finalizat modernizarea reţelei de iluminat public

Tulgheş: S-a finalizat modernizarea reţelei de iluminat public

Proiectul de modernizare a iluminatului public în comuna Tulgheş a fost finalizat, în urmă cu câteva zile ultimele lucrări fiind recepţionate.

Primarul comunei Tulgheş, Marcel Vancu, a declarat că este vorba despre un proiect multianual, desfăşurat pe o perioadă de 3 ani, finanţat din bugetul localităţii. Concret, au fost montate aproximativ 700 de becuri cu tehnologie LED, care le-au înlocuit pe cele clasice existente. De asemenea, iluminatul public a fost extins pe o lungime de aproximativ 1,2 kilometri, în zone în care acesta nu exista. Edilul a explicat că toate extinderile reţelei de iluminat public s-au făcut la solicitările cetăţenilor. „Noi am onorat absolut toate cererile locuitorilor şi am extins iluminatul public în locurile indicate de aceştia. Eu nu cred să mai existe zone în care ar mai trebui făcute extinderi. Chiar nu mai sunt”, a spus Marcel Vancu.

Conform acestuia, în urma calculelor făcute anterior montării noilor becuri a rezultat că facturile ar fi trebuit să scadă cu aproximativ 60%, dar între timp permanent au fost făcute extinderi ale reţelei de iluminat public. „Însă este clar că sunt mai eficiente şi am rezolvat această problemă la Tulgheş”, a mai spus primarul.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 300.000 lei, cu TVA inclus, ceea ce înseamnă că în fiecare din ultimii trei ani de zile au fost alocaţi pentru modernizarea reţelei de iluminat public circa 100.000 de lei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.