Amenajarea cimitirului municipal şi a casei mortuare din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sănătate » Amenajarea cimitirului municipal şi a casei mortuare din Miercurea-Ciuc
Amenajarea cimitirului municipal şi a casei mortuare din Miercurea-Ciuc

Amenajarea cimitirului municipal şi a casei mortuare din Miercurea-Ciuc

Era şi timpul să se facă o modificare a proiectului nr. 289/2012 aprobat de Consiliul local municipal prin Hotărârea 127/2013, privind studiul de fezabilitate pentru investiţia „Amenajarea cimitirului şi a casei mortuare din Miercurea-Ciuc”. Acest lucru s-a întâmplat în recenta şedinţa ordinară a consiliului local. Dar înainte de această şedinţă, se impune precizarea că, în cursul lunii iunie 2017, a fost organizată procedura de achiziţie publică pentru executarea lucrării etapa I-II la obiectivul de investiţii „Amenajarea cimitirului…”. Apoi, datorită faptului că devizul general întocmit la faza de proiectare provine din anul 2012 şi procesul de achiziţie iniţiat în anul acesta s-a anulat, conform art. 137, alin. 2, lit. e) din HG 395/2016, s-a solicitat proiectantului reactualizarea studiului de fezabilitate pentru investiţia despre care vorbim, etapa I-II, din cauza diferenţelor semnificative – după cum se precizează în raportul de specialitate care însoţeşte hotărârea adoptată – dintre studiul de fezabilitate elaborat în 2012 şi oferta cea mai avantajoasă la procedura de achiziţie publică din anul 2017, mai ales din cauza creşterii semnificative a nivelurilor salariale în perioada 2013-2017, care au condus la majorarea costurilor mai ales la materiale, manoperă şi utilaj.

Studiul de fezabilitate reactualizat pentru investiţia „Amenajarea cimitirului…”, proiect elaborat de SC PROIECT CONSULTING SRL Miercurea-Ciuc, are următoarele caracteristici principale şi indicatori tehnico-economici: valoarea totală a lucrărilor – 1,4 milioane de lei; caracteristicele tehnice etapizat: în etapa I sunt prevăzute 280 alei pietruite, 2.100 mp zonă verde, 2 depozite de gunoi, 4 coşuri de gunoi, 200 copaci plantaţi, 60 arbuşti, 26 bănci, panou radiant infraroşu 43x120x6 cu termostat temporizator şi senzor anti-îngheţ montabil pe perete – 1 bucată, putere 1.000 W; în etapa a II-a: 2.120 mp alee pietruită, 1.600 mp zonă verde, 2 coşuri de gunoi, 1 depozit de gunoi, 206 copaci plantaţi, 27 bănci; în etapa a III-a: extinderea clădirii mortuare – 22,64 mp; în etapa a IV-a: parcare asfaltată 760 mp; în etapa a V-a: 7 corpuri de iluminat.

Acestea sunt datele studiului de fezabilitate aprobate de Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc.

Reabilitarea internatului Liceului Tehnologic „Székely Károly”

Construcţia despre care vorbim este realizată în jurul anului 1980 şi s-a construit pentru a asigura 312 locuri de cazare în ceea ce s-a numit internat pentru mediul urban. Cum această construcţie nu mai corespunde normelor igienico-sanitare şi nici de confort din punctul de vedere al suprafeţei care revine pe persoană şi nu numai, şi pentru că la parter funcţionează o grădiniţă, şi doar la etajul 1 la 3 este internat, reabilitarea clădirii este absolut necesară pentru a crea celor 300 de copii un mediu educaţional care să le ofere confortul minim, siguranţă şi să le permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Primăvara şi toamna când este întreruptă alimentarea cu agent termic este frig, iar iarna consumul de energie termică este foarte ridicat şi ca urmare a faptului că tot sistemul de încălzire are o vechime de 30 de ani. Drept urmare, Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc a aprobat Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru „Reabilitarea internatului…”. Valoarea investiţiei aprobate este de 3,7 milioane de lei, cu TVA inclus.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.