A fost anunțat primul cap de afiș la Rockstadt Extreme Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Timp Liber » A fost anunțat primul cap de afiș la Rockstadt Extreme Fest
A fost anunțat primul cap de afiș la Rockstadt Extreme Fest

A fost anunțat primul cap de afiș la Rockstadt Extreme Fest

Organizatorii festivalului de muzică extremă, găzduit de Râșnov, a făcut public, în această săptămână, primul cap de afiș al ediției din acest an. Este vorba de Obituary, americanii reîntorcându-se astfel în județul Brașov, după ce au urcat pe scena festivalului și în 2014.

Obituary va ține capul de afiș în prima a festivalului, pe 2 august.

Discografic, americanii au debutat în 1989, când a apărut albumul Slowly We Rot, un disc ce a devenit un „real monument” pentru scena rock metal din lume. De altfel, acest album a influențat tot ce înseamnă scena death metal, punându-și amprenta inclusiv pe alte nume care au devenit celebre în istoria muzicii, cum ar fi Deicide, Morbid Angel sau Cannibal Corpse.

Anii ’90 au fost dominați de albumele Cause of Death și The End Complete. Apoi a urmat o perioadă de pauză, dar întreruptă de apariția albumului Frozen in Time. Odată cu apariția lui Inked in Blood, Obituary a început să domine și festivalurile de profil din întreaga lume, fiind considerată, în prezent, una din cele mai precise și feroce formații live.

Enslaved revine și ea pe scena festivalului

Tot în această săptămâna au mai fost anunțate și alte nume care în perioada 2-5 august vor urca pe scena de la Rockstadt Extreme Fest. Una dintre ele este Enslaved, norvegienii revenind și ei la Râșnov după ce au mai făcut parte de pe afișul festivalului în 2015.

Pe lângă aceste două formații, organizatorii festivalului au mai anunțat în această săptămână și alte nume, printre aflându-se Brujeria.

Până în prezent, pentru ediția din acest an au fost confirmate: Obituary, Powerwolf, Converge, Dying Fetus, Metal Allegiance, Septicflesh, Brujeria, Enslaved, Dirty Shirt Bucovina, Belphegor, Misery Index, Gutalax, Fleshless, Get The Shot, Full Of Hell, Dust Bolt, Obscure Sphinx, Kistvaen, E-An-Na, Ingested, Kurokuma și Impure Wilhelmina.

∗∗∗

Organizatorii festivalului reamintesc faptul că abonamentele la preț de presale de 230 de lei mai pot fi procurate doar până duminică (4 februarie), după care prețul acestora va fi de 270 de lei.

Festivalul va avea loc în perioada 2-5 august, la poalele cetății Râșnov.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.