A doua ediţie a Festivalului Folk Fain | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Cultură » A doua ediţie a Festivalului Folk Fain
A doua ediţie a Festivalului Folk Fain

A doua ediţie a Festivalului Folk Fain

Toplița, 26-27 august

A doua ediţie a Festivalului Folk Fain, care începe să prindă rădăcini pe malul Mureşului Superior, în staţiunea Bánffy din Topliţa, vine cu câteva modificări importante faţă de ce a fost anul trecut. În primul rând, evenimentul s-a extins de la o zi la două, dar a fost schimbată şi luna, astfel că festivalul nu mai are loc la sfârşit de septembrie, când vremea e mult mai rece în zonă, ci acum, la sfârşit de august.

Deoarece festivalul se întinde pe durata a două zile, organizatorii (Asociaţia „A Fi Altfel”, cu ajutorul Primăriei Topliţa, care a co-finanţat evenimentul) propun şi o serie de activităţi prin care cei prezenţi la festival să-şi petreacă timpul: este vorba de pictură pe piatră sau cursuri de chitară. De asemenea, în apropierea festivalului se va permite şi camparea, astfel că alternativă la cazările în pensiuni vor fi şi corturile.

Pentru că pe lângă promovarea muzicii folk în rândul tinerilor se doreşte şi descoperirea de noi talente, organizatorii festivalului oferă şansa folkiştilor aflaţi la început de drum să cânte pe scena festivalului pe baza unei înscrieri prealabile pe pagina de Facebook a evenimentului. Aceştia vor completa lista de invitaţi care vor cânta pe 26 şi 27 august la Topliţa: Daniel Făt, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu, Florin Mândru, Codruţ Ţâra, Sidonia&The Band şi Vlad Pârâu.

Pe lângă muzică, festivalul propune şi o expoziţie de pictură şi desen. Lucrările Mariei-Mirabela Joandrea (o tânără absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, Secţia design vestimentar) vor fi expuse sâmbătă, 26 august, şi duminică, 27 august, între orele 12:00-20:00.

Se estimează că în cele două zile de festival concertele vor începe la ora 12:00 şi vor ţine până spre ora 22:00; de asemenea, intrarea la festival va fi liberă, însă mai multe detalii despre Folk Fain, printre care şi programul festivalului, care va fi definitivat după închiderea înscrierilor, pot fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului: facebook.com/FolkFain.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.