14 câini din zona Toplița, care reprezentau un pericol pentru populație, au fost plasați în adăpost | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 decembrie 2023
Home » Societate » 14 câini din zona Toplița, care reprezentau un pericol pentru populație, au fost plasați în adăpost
14 câini din zona Toplița, care reprezentau un pericol pentru populație, au fost plasați în adăpost

14 câini din zona Toplița, care reprezentau un pericol pentru populație, au fost plasați în adăpost

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, ai Postului de Poliție Gălăuțaș împreună cu reprezentanți ai Consiliilor Locale Toplița și Gălăuțaș au desfășurat, ieri, o activitate de verificare pentru identificarea animalelor aflate în pericol, precum și luarea măsurilor ce se impun în caz de nerespectare a  prevederilor legale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, în urma acțiunii au fost identificați 14 câini ce reprezentau un real pericol pentru populația din zonă, motiv pentru care au fost plasați în adăpostul public de câini din municipiul Toplița.

Totodată, au fost verificați și 3 deținători de animale care nu respectau obligațiile prevăzute de lege în ceea ce privește deținerea acestora, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, ale HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii readuc în atenția cetățenilor faptul că lăsarea liberă a câinilor pe domeniul public, fără însoțitor, implică posibilitatea capturării acestora de către consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale care, conform OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși, sunt considerate proprietari ai acestor câini.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.