Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

120 de noi infectări în 24 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Sănătate » 120 de noi infectări în 24 de ore
120 de noi infectări în 24 de ore

120 de noi infectări în 24 de ore

  • A crescut semnificativ numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Harghita, dar interesul pentru vaccinare se menţine destul de scăzut

În Harghita au fost anunţate, joi 120 de noi infectări cu SARS-CoV-2, după efectuarea a 791 de teste, dintre care 178 RT-PCT şi 613 rapide. Din păcate, au fost înregistrate şi două noi decese, astfel încât numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în judeţ, de la începutul pandemiei, s-a ridicat la 534.

Din datele făcute publice, joi, de Instituţia Prefectului – Judeţul Harghita rezultă că în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni erau internaţi 228 de pacienţi cu COVID-19, iar în izolare la domiciliu se aflau 571 de persoane, ceea ce înseamnă că în judeţ erau 799 de cazuri active de infectare. În judeţ au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, 78 de copii, iar în cazul a 5 dintre aceştia s-a decis internarea în spital. În secţiile de terapie intensivă din unităţile medicale harghitene sunt 22 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, dar nu se află printre aceştia nici un copil.

Până în prezent au fost depistate focare în 9 unităţi de învăţământ şi într-un centru de plasament de tip familial, iar după începerea anului şcolar au fost testaţi pozitiv 92 de elevi şi 56 de profesori din judeţ. În ultima săptămână, în Harghita au fost efectuate 3.642 de teste COVID-19. În carantină la domiciliu erau, astăzi, 663 de persoane care s-au întors din ţări cu risc ridicat de infectare. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 7 octombrie, de 1,88 la mia de locuitori.

Potrivit unor informaţii prezentate de Direcţia de Sănătate Publică, în doar şapte localităţi ale judeţului nu au fost înregistrate cazuri de infectare în ultimele două săptămâni. Cele mai ridicate rate de infectare sunt în continuare în localităţile Brădeşti şi Ocland. În Brădeşti incidenţa cumulată a cazurilor de infectare pe parcursul a 14 zile era, joi, de 6,9, iar în Ocland de 11,28 la mia de locuitori. În ceea ce priveşte localităţile din mediul urban au fost anunţate incidenţe de 5,03 – în Băile Tuşnad, de 1,63 – în Bălan, de 0,75 – în Borsec, de 2,59 – în Cristuru Secuiesc, de 0,81 – în Gheorgheni, de 2,39 – în Miercurea Ciuc, de 2,53 – în Odorheiu Secuiesc, de 4,02 – în Topliţa şi de 1,06 – în Vlăhiţa.

Chiar dacă numărul infectărilor se măreşte de la o zi la alta, în judeţ nu a fost constatată o creştere semnificativă a interesului pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit Instituţiei Prefectului, de la începutul anului şi până astăzi în Harghita au fost administrate peste 150.500 de doze de vaccin. Aproape 68.200 de persoane au primit atât primul vaccin cât şi rapelul, iar în cazul a 3.952 s-a administrat şi cea de-a treia doză. Numărul celor care se află la prima vaccinare a crescut, într-o săptămână, cu doar 831, iar al celor care au primit şi rapelul cu 210. Totodată, numărul harghitenilor care au ales să li se administreze şi cea de-a treia doză s-a mărit, pe parcursul unei săptămâni, cu 2.921. Procentul persoanelor vaccinate în judeţul Harghita cu schema completă era, astăzi, de doar 22,83 la sută.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.