Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Donează sânge, salvează o viaţă!” | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » „Donează sânge, salvează o viaţă!”
„Donează sânge, salvează o viaţă!”

„Donează sânge, salvează o viaţă!”

Cadre ale Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni au spus da campaniei Donează sânge! Salvează o viaţă!, şi s-au prezentat voluntar la sediul Policlinicii din municipiul Gheorgheni pentru a confirma altruismul de care au dat dovadă şi cu alte ocazii similare.

Având în mână carnetele de donator, militarii jandarmi, s-au prezentat rând pe rând în faţa cadrelor medicale care i-au recunoscut, le-au zâmbit în semn de recunoştinţă pentru modul în care aceştia răspund constant semenilor aflaţi la nevoie şi ca un obicei devenit regulă au fost stabilite următoarele „întâlniri” de acest gen.

La finalul activităţii, colonelul Moldovan Dănuţ din cadrul Centrului, care este de altfel un donator cu ştate vechi, ne transmite că „sunt bucuros de fiecare dată când am ocazia de a oferi sprijin celor aflaţi la nevoie, indiferent de natura lui”.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni

***

Campaniei de donare de sânge s-a alăturat și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita.

„Chiar dacă campania se derulează doar în zilele de 7 și 8 octombrie, jandarmii harghiteni au donat premergător acesteia și vor dona sânge și săptămâna viitoare, și ori de câte ori va fi nevoie. Suntem o unitate care este într-o misiune permanentă, iar donatorii se vor prezenta la centrul de transfuzie, în funcție de misiunile care fac necesară prezența noastră în stradă și în funcție de programul Centrului. Pe lângă donatorii ocazionali, pe care îi mobilizăm cu ocazia unor campanii de donare de sânge, ne mândrim și cu un număr destul de mare de donatori onorifici.

Trebuie să conștientizăm faptul că, nu e nevoie decât de voință, că o cantitate mică din sângele nostru poate salva vieți, iar printr-un simplu gest ajutăm atât pacienții aflați pe paturile de spital, cât și medicii, care depind de acea pungă cu viață, ca să-și ducă la bun sfârșit actul medical.”, se precizează de către biroul de presă al Inspectoratului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.