Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Duminică, în Topliţa: Ziua Patrimoniului Cultural European | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Cultură »
Duminică, în Topliţa:
Ziua Patrimoniului Cultural European
<h5><i>Duminică, în Topliţa:</i></h5> Ziua Patrimoniului Cultural European

Duminică, în Topliţa:
Ziua Patrimoniului Cultural European

„Ziua Patrimoniului Cultural European” va fi organizată duminică, 19 septembrie, pentru a patra oară la Castelul Urmánczy din Topliţa, de Asociaţia Positive Transylvania.

Astfel, în această zi, va fi prezentat publicului acest monument istoric „ce nu joacă momentan un rol important în viaţa comunităţii”, potrivit organizatorilor.

„Vor fi mai multe activităţi pentru copii, jocuri interactive şi concursuri. De la ora 12:00 va avea loc un spectacol de teatru de păpuşi – Ionică, un cavaler fără frică. Părinţii, bunicii şi alţi interesaţi sunt aşteptaţi cu un târg al producătorilor locali, tururi ghidate, expoziţie de artă Transylvanian Art Group, iar de la ora 17:00 cu un concert de chitară cu András Varga. Tradiţionala plimbare cu biciclete, organizată împreună cu Asociaţia Club Sportiv Cine mişcă nu rugineşte, va parcurge traseul Castelul Urmánczy – Podul acoperit Urmánczy – izvoarele şi băile calde din Topliţa. Pornirea va fi la ora 13:00, de la castel. Sunt aşteptate persoane de toate vârstele, indiferent de nivelul sportiv”, potrivit programului transmis de organizatori.

Începând cu ora 16:00 va avea loc o masă rotundă – „Valori patrimoniale culturale şi naturale din Topliţa. Posibilităţi de valorificare” – realizată în parteneriat cu Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Topliţa.

Potrivit sursei citate, programul se va încheia cu ediţia specială de seară a jocului de evadare din castel (Escape from the castle). Organizatorii aşteaptă echipe alcătuite din 3-6 persoane, cu vârsta minimă de 16 ani. Jocul va începe la ora 19:30 şi se va desfăşura în întreg castelul. Pentru detalii şi programareputeţi apela numărul de telefon0752/70.29.39.

Evenimentul va fi realizat în cadrul proiectului „Drumul izvoarelor şi al apelor termale din Topliţa. Castelul Urmánczy”, cu sprijinul Primăriei municipiului Topliţa şi al Consiliului Judeţean Harghita – şi cu respectarea regulilor epidemiologice în vigoare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.