Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmaș și Toplița | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmaș și Toplița
Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmaș și Toplița

Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmaș și Toplița

În comuna Sărmaș, locuitorii s-au adunat la ora 12:30, în fața monumentului Eroilor, pentru a fi părtași la ceremonial religios săvârșit în memoria eroilor  martiri, urmat de depuneri de coroane.

„1 Decembrie este ziua în care noi sărbătorim tot ceea ce ne unește ca popor, (…) înseamnă dragostea pentru semeni, pentru limba pe care o vorbim, pentru tradițiile și credința țării noastre, înseamnă păstrarea identității naționale și a valorilor neamului nostru. (…) Pacea, Toleranţa şi Armonia trebuie să ne caracterizeze pe toţi, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanţă cu moştenirea lăsată nouă în urmă cu 104 ani. Dacă astăzi ne numim români și trăim în România este, fără nicio îndoială, meritul strămoșilor noștri, fără a căror jertfă acest vis nu ar fi fost posibil. Fiecare, acolo unde suntem, prin gesturi simple, putem fi patrioţi, putem contribui la evoluția României: să fim profesioniști în domeniul nostru de activitate, să fim gospodari acolo unde locuim, să ne dovedim a fi oameni verticali, cu emoții, valori și principii sănătoase. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români, oriunde v-ați afla!”, a arătat Valentin Mîndru, primarul comunei Sărmaș. Festivitățile s-au încheiat cu spectacol susținut de elevii școlii din localitate.

În Municipiul Toplița, primele manifestări dedicate Zilei Naționale a României au început la ora 12:00, cu depunerea de coroane de flori la Troița din Parcul Centenar.

„Astăzi este despre noi, este ziua noastră, dragi români! Cel mai important moment din istoria românilor s-a întâmplat în anul 1918, când la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare Națională, unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România, consfințind ceea ce numim România Mare. Fiți mândri, iubiți-vă țara și patria! La mulți ani români din toată lumea!”, a declarat Dumitru Olariu, primarul municipiului Toplița.

După ora 17:00, cerul va fi luminat de un foc de artificii, Ziua Națională a României dând și startul iluminatului festiv al orașului.

De la ora 18:00, locuitorii municipiului Toplița sunt invitați la spectacolul aniversar „La mulți ani România”, care se va desfășura în Sala de spectacole a Casei de Cultură, în cadrul căruia vor evolua interpreții Ina Todoran și Ovidiu Furnea, Ciprian Ilie, Mălina Cioloca, Livia Harpa, Monica Cotfas, Dragomr Raita și membrii Ansamblului „Rapsodia Călimanilor”.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României în comuna Bilbor vor avea loc în data de 4 decembrie.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.