De mâine, până duminică:Zilele Spitalului din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătate »
De mâine, până duminică:
Zilele Spitalului din Miercurea-Ciuc
<h5><i>De mâine, până duminică:</i></h5>Zilele Spitalului din Miercurea-Ciuc

De mâine, până duminică:
Zilele Spitalului din Miercurea-Ciuc

Spitalul Judeţean de Urgenţă organizează pentru a şaptea oară Zilele Spitalului din Miercurea-Ciuc. Evenimentul se va desfăşura în perioada 29 iunie – 2 iulie şi este organizat în parteneriat cu Universitatea Sapientia, Colegiul Medicilor Harghita, filiala judeţeană Harghita a Ordinului Asistenţilor, Consiliul Judeţean Harghita şi municipiul Miercurea-Ciuc.

În cadrul unui comunicat emis de organizatori se precizează că vor fi susţinute aproximativ o sută de prelegeri ştiinţifice pentru medici, stomatologi, farmacişti, psihiatri, psihologi şi asistenţi medicali.

Ediţia a VII-a a Zilelor Spitalului din Miercurea-Ciuc începe, joi, 29 iunie, la ora 17:00, cu ceremonia de deschidere, care va avea loc în sala mare a campusului „Sapientia” din municipiu. Aceasta va fi urmată de semnarea unui acord, prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc va încheia parteneriate de colaborare cu spitalele membre ale Asociaţiei Spitalelor Bisericeşti din Ungaria, respectiv Spitalul „Sfântul Francisc”, Spitalul Franciscan Budapesta, Spitalul Pediatric Bethesda, Spitalul Mazsihisz şi Spitalul Sfântul Damian din Kisvárda.

Conferinţa va continua vineri, la Sapientia, cu o sesiune plenară şi patru secţiuni: Ştiinţă, studii clinice, farmacie; Medicină internă; Pediatrie, psihiatrie pediatrică, psihologie pediatrică, medicină de urgenţă pediatrică, neonatologie, kinetoterapie, Stomatologie, chirurgie orală. Profesori universitari şi medici din Ungaria şi Transilvania, personalităţi de marcă în domeniile lor, vor susţine prelegeri captivante în domeniile cardiologiei, cardiologiei intervenţionale, chirurgiei robotice, chirurgiei toracice, terapiei intensive, a diferitelor specialităţi chirurgicale, neurologiei, medicinei interne, pediatriei şi multe altele.

Ultima zi este dedicată asistenţilor medicali, care vor avea parte de numeroase prelegeri ştiinţifice şi de formare continuă. Se vor aborda subiecte precum arta îngrijirii, activitatea unităţii de prevenire a infecţiilor intraspitaliceşti, rolul asistenţilor în procesul de vindecare şi modul în care văd asistenţii funcţionarea centrului de cardiologie intervenţională. Participanţii vor avea ocazia să-şi testeze cunoştinţele prin intermediul unui joc de quiz pentru evaluarea competenţelor profesionale.

Pe lângă activităţile de formare continuă, unul dintre obiectivele importante ale Zilelor Spitalului din Miercurea-Ciuc este dezvoltarea relaţiilor profesionale între medicii locali şi din alte oraşe, centre universitare. Această oportunitate va fi oferită de programul de sâmbătă după-amiază, când participanţii vor putea descoperi produse premiate la un concurs de palincă, vor găti şi degusta gulaş şi vor avea parte de o seară muzicală.

Zilele Spitalului sunt recunoscute ca eveniment de formare continuă, medicii şi asistenţii participanţi vor primi credite de formare profesională.

„Firul de trestie este greu de rupt atunci când este legat – spune un proverb, iar în ultima perioadă am fost tot mai convinsă de adevărul acestei afirmaţii. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc a făcut paşi importanţi în ultimii ani în ceea ce priveşte activitatea medicală, îngrijirea pacienţilor, achiziţia de echipamente şi asigurarea serviciilor de sănătate, iar o dezvoltare de asemenea amploare poate fi realizată doar prin muncă în echipă. Acest lucru este valabil şi pentru Zilele Spitalului: devotamentul, deschiderea şi munca atât a prezentatorilor cât şi a celor interesaţi şi a organizatorilor sunt necesare pentru a se desfăşura acest eveniment în fiecare an, cu o ofertă educaţională şi profesională în continuă creştere”, spunea dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.