O echipă formată din 5 eleve de la Liceul „O.C. Tăslăuanu” a fost premiată la nivel naţional, în cadrul unei competiţii de antreprenoriat Gen-E 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent O echipă formată din 5 eleve de la Liceul „O.C. Tăslăuanu” a fost premiată la nivel naţional, în cadrul unei competiţii de antreprenoriat Gen-E 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Învățământ » O echipă formată din 5 eleve de la Liceul „O.C. Tăslăuanu” a fost premiată la nivel naţional, în cadrul unei competiţii de antreprenoriat Gen-E 2023
O echipă formată din 5 eleve de la Liceul „O.C. Tăslăuanu” a fost premiată la nivel naţional, în cadrul unei competiţii de antreprenoriat Gen-E 2023

O echipă formată din 5 eleve de la Liceul „O.C. Tăslăuanu” a fost premiată la nivel naţional, în cadrul unei competiţii de antreprenoriat Gen-E 2023

Prin programul de antreprenoriat Junior Achievement (JA) pentru tineri de 15-26 de ani, elevii şi studenţii învaţă cum să pună în practică o idee de business, de la stabilirea obiectivelor companiei şi până la închiderea operaţiunilor.

În România, programul de antreprenoriat este derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi instituţiile de învăţământ partenere în anul şcolar/academic curent şi include trei componente: INSPIRE – Cursul de antreprenoriat, care se desfăşoară în instituţiile de învăţământ, sub coordonarea profesorilor şi a JA; PREPARE – Incubatorul Naţional JA BizzFactory are rolul de a dezvolta competenţe, atitudini şi aptitudini practice antreprenoriale, digitale şi de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar şi de a-i motiva pe tineri să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up; SUCCEED – Competiţia de antreprenoriat – ediţia naţională şi internaţională reuneşte echipele de tineri care au un pilot de afacere sau un start-up, putând concura pentru premii şi pentru finala europeană Gen-E din luna iulie 2023 de la Istanbul.

În cadrul ediţiei din acest an, echipa Fast & Tasty de la Liceul Teoretic „Octavian Codru Tăslăuanu” din Topliţa a câştigat Sustainability Award susţinut de OMV Petrom.

„Cinci eleve din Topliţa au propus, în cadrul competiţiei Gen-E, etapa naţională, crearea unei aplicaţii care contribuie la stabilirea unui program nutriţional organizat. Utilizatorii pot nota ingredientele pe care le au disponibile, iar platforma le va sugera reţete potrivite împreună cu instrucţiuni de preparare.”, se arată pe jaromania.org.

Premiul a fost acordat echipei de liceene, ţinând cont de dimensiunea sustenabilă a afacerii pilot şi de potenţialul de a o transpune în realitate în viitor.

„Am învăţat toţi paşii începerii unei afaceri alături de echipă şi de persoanele calificate în cadrul atelierelor pe care le urmăream de fiecare dată când aveam posibilitatea. Am realizat că, perseverenţa şi implicarea, alături de momentele de neuitat, pot construi atât amintiri, cât şi un plan de afaceri şi o aplicaţie foarte utilă cetăţenilor. Ne-am atins scopul ca echipă şi aşteptăm cu nerăbdare provocările viitoare pe care ni le va aduce acest proiect.”, precizau membrele echipei Fast & Tasty.

La rândul său, profesorul coordonator al fetelor din Topliţa spunea că „Posibilitatea de a-mi susţine şi îndruma elevii spre oportunităţi şi experienţe unice este fundamentală în activitatea mea didactică. Doresc să le fiu alături copiilor pe calea croită evoluţiei lor individuale, asemenea unui ghid al moralităţii şi al valorilor intelectuale. Prin intermediul JA România, mi-a fost încredinţată însăşi această şansă incomparabilă de a le susţine în totalitate pasiunile, aspiraţiile şi aptitudinile”.

Gen-E este cea mai mare competiţie organizată la nivel european de Junior Achievement pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, digitale şi de comunicare necesare pentru profesiile viitoare şi pentru motivarea elevilor şi studenţilor să pună în practică informaţiile dobândite în cadrul programului JA de educaţie antreprenorială pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.