Zece medici rezidenți, detașați de la Târgu Mureș la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pe durata stării de urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Sănătate » Zece medici rezidenți, detașați de la Târgu Mureș la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pe durata stării de urgență
Zece medici rezidenți, detașați de la Târgu Mureș la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pe durata stării de urgență

Zece medici rezidenți, detașați de la Târgu Mureș la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc pe durata stării de urgență

Cei zece tineri medici detașați în Harghita, originari din zonă, cinci dintre aceștia fiind angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, sunt rezidenți în anii III și IV la Târgu Mureș și vor fi repartizați la secțiile de Urgență, la Terapie Intensivă și la cortul de triaj.

„După introducerea stării de urgență am cerut ca medicii rezidenți aflați în angajarea spitalului și medici rezidenți originari din regiune să poate veni să lucreze în spitalul nostru. Domnul prefect Ion Proca, domnul președinte al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, și doamna dr. Tar Gyöngyi, directorul DSP Harghita, ne-au ajutat în acest proces. Am trimis apelul nostru și la organizația studenților din Târgu Mureș și avem deja medici rezidenți care au început munca la noi” – a explicat dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) harghitean.

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a semnat, sâmbăta trecută, ordinul de detașare a celor zece tineri medici – nouă în anul IV de rezidențiat și unul din anul III – la SJU Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat de presă al spitalului județean, toți medicii rezidenți detașați la SJU pe perioada stării de urgență sunt originari din regiune, cinci dintre ei sunt angajați ai SJU din Miercurea Ciuc, iar ceilalți cinci la Spitalul Clinic din Târgu Mureș, care și-au exprimat dorința să lucreze la unitatea medicală județeană harghiteană după finalizarea studiilor.

„Toți și-au desfășurat pregătirea în Târgu Mureș, în specialitățile medicină de urgență, pediatrie, neonatologie, urologie, oftalmologie, neurologie și gastroenterologie. Doi medici sunt în concediu de creștere a copilului, iar ceilalți vor lucra în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, la Secția de Terapie Intensivă și la cortul de tiraj al SJU Miercurea Ciuc”, se precizează în documentul de presă citat.

Consiliul Județean Harghita încearcă să le asigure cazare medicilor rezidenți detașați la Miercurea Ciuc. „Cu această ocazie, subliniez din nou cât de urgent este să ne predea Consiliul Local Miercurea Ciuc acel teren, pe care vrem să construim locuințe de serviciu pentru medici. Așteptăm și alți rezidenți și este important să avansăm cu construirea locuințelor de serviciu. Faptul că rezidenții vin la noi ne dă încredere pentru atingerea scopului ambițios, de a avea spital de categoria a doua”, a declarat, la rândul său, președintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit spitalului județean, este în curs detașarea și a altor rezidenți angajați ai SJU, iar cei doi medici specialiști în medicină de urgență, detașați de la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc la spitalul județean din Miercurea Ciuc, și-au început activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.