Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita: numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul județului a stagnat | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul județului a stagnat
Coronavirus Harghita: numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul județului a stagnat

Coronavirus Harghita: numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul județului a stagnat

Amenzi de peste 70.000 de lei, în cursul zilei de luni

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Harghita, până în acest moment, în județ, au fost confirmate 17 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, două persoane s-au vindecat; o persoană a decedat; 13 persoane se află internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală; o persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărei rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

De asemenea, se află în desfășurare anchete epidemiologice și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, testările fiind efectuate cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, la nivelul județului Harghita, situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 21 aprilie 2020, ora 13:00, era:

  • 213 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 299 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 372 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.285 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Amenzi de peste 70.000 de lei

Acțiunile desfășurate de polițiști și jandarmi au continuat și luni, în total fiind aplicate amenzi de peste 73.000 de lei.

Potrivit biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Harghita, în cursul zilei de luni, polițiștii, împreună cu lucrătorii Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni, au efectuate verificări la 109 persoane aflate în izolare la domiciliu. Totodată, au fost aplicate 52 de sancțiuni, din care 42 pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, două la Legea 61/1991 în contextul COVID-19 și 8 alte contravenții, în valoare totală de  71.160 lei.

În același timp, jandarmii harghiteni au continuat misiunile de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 9 localităţi, precum și misiunile de asigurare a ordinii publice în zona de triere a patru spitale și cele pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. În ultimele 24 de ore, jandarmii harghiteni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă în valoare de 2.000 lei și 6 avertismente, după cum urmează: 6 avertismente de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni și o amendă, în valoare de 2.000 lei, de către jandarmi din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița. Acestea au fost aplicate după ce persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.