Wild Experience Fest – Primul festival moto-rock din nordul judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Timp Liber » Wild Experience Fest – Primul festival moto-rock din nordul judeţului
Wild Experience Fest – Primul festival moto-rock din nordul judeţului

Wild Experience Fest – Primul festival moto-rock din nordul judeţului

  • Au fost puse în vânzare biletele şi abonamentele

Între 9 şi 11 august, în comuna harghiteană Corbu se va desfăşura prima ediţie a Wild Experience Fest, un festival dedicat pasionaţilor de motoare şi iubitorilor de muzică rock. Dar nu numai lor, pentru că la eveniment vor fi activităţi diverse, inclusiv un show culinar, precum şi muzică de calitate. Va fi un festival dedicat şi celor care adoră să stea în aer liber.

O investiţie pentru zonă

Despre acest festival am stat de vorbă cu Valentin Prisacariu, cel care s-a încumetat să organizeze un astfel de eveniment în pitoreasca comună Corbu.

Valentin Prisacariu s-a născut în Botoşani, dar acum trăieşte în Bucureşti. A luat contact cu nordul judeţului Harghita graţie cumnatei sale care este din zona Tulgheşului. Ne spunea că i-a plăcut atât de mult zona încât a căutat să cumpere un teren acolo. În cele din urmă a găsit un teren, pe care a construit o cabană. Acum vrea să se extindă, având un proiect cu vreo 40 de căsuţe, cu spaţii de joacă şi cu piscină.

Aşadar, la întrebarea De ce la Corbu un astfel de festival?, răspunsul din partea lui a venit prompt: „Pentru că m-am îndrăgostit de zonă”. Şi pentru că o parte din afaceri le are aici.

„Am dori să creăm aici în zonă un hub cultural cum e la Brezoi (celebrul festival de blues din judeţul Vâlcea – n.a.). Asta ar atrage foarte mulţi clienţi, foarte mulţi oameni. Eu zic că zona s-ar dezvolta, turismul s-ar dezvolta, oameni care au potenţial poate ar fi impulsionaţi să investească în spaţii de cazare, în servicii, în HoReCa mai de calitate”, preciza Valentin.

Festivalul se va ţine pe Bărăsău, astfel că nu va crea neplăceri localnicilor. Valentin Prisacariu ne spunea că e unul dintre festivalurile pe care ar dori să le facă anual, iar pentru ediţiile următoare să nu se rezume doar la comunitatea moto din România.

În ceea ce priveşte formaţiile ce vor cânta, s-au ales genuri de muzică diverse, atât rock, dar şi ceva mai comercial, astfel încât toată lumea să se simtă bine. Mai cunoscute şi, să spunem, din sfera mai comercială, vor fi prezente: Lupii lui Calancea, Compact şi Krypton. Pe lângă ei, la Corbu vor mai ajunge Cargo, Antract, Trooper, Byron, Destin, Anton, The Rock, Natalia Bendre şi maramureşenii de la Dirty Shirt.

Pe lângă concerte, aşa cum se întâmplă la orice întâlnire a motocicliştilor, va avea loc şi o paradă între Borsec şi Tulgheş, iar în cadrul festivalului vor avea loc activităţi dedicate lor, precum cursuri de conducere off-road sau concursuri de îndemânare, de la care nu vor lipsi premiile.

Valentin Prisacariu ne spunea că va fi un festival puţin diferit faţă de alte evenimente de acest gen pentru că nu vor fi doar mici şi cârnaţi. Se va desfăşura şi un show culinar, fiind invitaţi mai mulţi chefi bucătari, astfel că nu se va rezuma doar la grătare.

Nu vor lipsi nici activităţile dedicate copiilor, în zona festivalului urmând să se amenajeze o zonă de tir cu arcul, care va fi supravegheată de instructori, sau un perete de escaladă.

Bineînţeles, la festival sunt aşteptaţi şi cei care nu au motociclete şi care doresc să evadeze din cotidian şi să se simtă bine în aer liber, alături de o muzică de calitate, de mâncare şi de oameni faini.

„Eu o consider o investiţie şi nu doar pentru mine. Va fi o investiţie pentru zonă. În prima ediţie, sigur, poate şi la a doua ediţie, nu voi fi eu cel câştigat, dar per total comunitatea de aici va fi cea mai câştigată. Este foarte important ca românul să vină în România, să cheltuiască banii şi să-i lase aici. Dacă nu facem nimic, migrează în străinătate şi nu e ok”, ne spunea Valentin Prisacariu.

Planuri de viitor

Organizatorul Wild Experience Fest nu vrea să se rezume doar la acest festival, pentru anul următor având în plan alte festivaluri. Spunea că unul va fi de jazz-blues. Unul va fi de tradiţii, care va cuprinde şi o componentă culinară. Unul va fi al vânătorilor, pentru că zona de nord a judeţului are cel mai mare fond de vânătoare din Harghita. Bineînţeles, nu va lipsi nici acest festival dedicat motocicliştilor şi muzicii rock.

Bilete şi abonamente

Pentru ediţia din acest an a Wild Experience Fest au fost puse în vânzare biletele şi abonamentele.

Biletele, valabile pentru o zi, pot fi achiziţionate la preţul de 74,17 lei. Abonamentele au trei preţuri: 137,74 lei dacă se achiziţionează pentru o singură persoană; 127,17 lei – pentru grupuri de 5 persoane; 116,55 lei – pentru grupuri de 20 de persoane.

Pe lângă acestea, au fost puse în vânzare şi bilete pentru camping, pentru cei care doresc să stea la cort sau să meargă cu rulota. Acestea costă 21,19 lei şi sunt condiţionate de deţinerea unui abonament valabil pentru cele două zile de festival.

Aceste preţuri sunt promoţionale, biletele early pass fiind disponibile pentru o perioadă limitată de timp. Ele pot fi achiziţionate de pe platforma iabilet.ro.

Programul pe zile al concertelor

Vineri, 9 august

Dirty Shirt
Lupii lui Calancea
Antract
Byron
Krypton
Destin

Sâmbătă, 10 august

Cargo
Compact
Trooper
Anton
The Rock
Natalia Bendre

Detalii suplimentare despre prima ediţie a Wild Experience Fest puteţi obţine accesând pagina de Internet a evenimentului – wildexperiencefest.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.