Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

WIFI gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc, un nou pas spre un oraş inteligent | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » WIFI gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc, un nou pas spre un oraş inteligent
WIFI gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc, un nou pas spre un oraş inteligent

WIFI gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc, un nou pas spre un oraş inteligent

Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc, dar şi cei care vizitează localitatea au posibilitatea să folosească în mod gratuit o reţea de Internet fără fir care a devenit funcţională datorită programului WiFi4EU. Primăria Miercurea Ciuc a anunţat că pentru conectare nu este nevoie de înregistrare şi este asigurată posibilitatea utilizării Internetului dintr-o singură sursă.

„Cu acest demers, Miercurea Ciuc a făcut un pas nou pentru a deveni oraş smart”, se arată într-un comunicat al primăriei municipiului reşedinţă de judeţ, în care se precizează totodată că logarea este foarte simplă, se efectuează cu un singur click, fără transmiterea datelor personale, iar sistemul poate fi folosit cu încredere.

Primăria a informat că programul WiFi4EU a fost anunţat de Comisia Europeană, iar Miercurea Ciuc a fost una dintre localităţile care au câştigat un voucher în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi folosit în acest scop şi chiar dacă au fost întâmpinate dificultăţi în ceea ce priveşte execuţia, s-a reuşit instalarea la termen a celor zece aşa-numite „hotspot-uri”. Dispozitivele de mare eficienţă asigură semnal pe Piaţa Libertăţii, pe promenadă, pe piaţa Majláth Gusztáv Károly şi în zona pietonală a străzii Petőfi Sándor, a mai precizat Primăria Miercurea Ciuc.

Lansat în 2018, programul WiFi4EU prevedea acordarea de cupoane valorice a câte 15.000 euro pentru localităţile din Uniunea Europeană, Marea Britanie, Islanda şi Norvegia, care şi-au exprimat angajamentul să ofere publicului acces gratuit la Internet wireless. Al patrulea şi ultimul apel WiFi4EU a avut loc între 3 şi 4 iunie 2020, Comisia Europeană primind peste 8.600 de cereri din ţările participante. În ceea ce priveşte România, a fost oferită posibilitatea introducerii de Internet wireless gratuit în spaţii publice în 67 de municipalităţi din ţară. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.