Vitejii secui, isterizaţi de „năvala” islamiştilor | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Opinii » Vitejii secui, isterizaţi de „năvala” islamiştilor
Vitejii secui, isterizaţi de „năvala” islamiştilor

Vitejii secui, isterizaţi de „năvala” islamiştilor

Îndată se face anul de la isteria în masă declanşată în preajma Rusaliilor catolice de oferta unor studenţi de a sprijini acţiunile de curăţenie de după pelerinaj. Pentru că unii dintre aceştia erau mahomedani, isteria declanşată de nişte panicarzi pe Internet i-a cuprins pe bravii secui care simţeau iminenţa atacului şi reacţionau mai abitir ca la invazia tătarilor.

Iată însă că au scăpat cu bine de această grea încercare. Fără îndoială că, o dată cu trecerea timpului, de aici se va naşte o amplă legendă vitejească, aşa cum s-a născut pe marginea celebrei divizii secuieşti „care n-a fost învinsă niciodată” pentru că în fapt s-a retras continuu până a fost dezarmată de trupele române de la comandanţi până la ultimul soldat la 27 aprilie 1919 în zona Demecser-Tass-Szekeli-Ibrany. Divizia de secui s-a remarcat doar prin abuzurile, crimele şi atrocităţile împotriva populaţiei civile româneşti din zona ocupată.

Acu’ o săptămână, altă panică pe Internet: doi musulmani au fost filmaţi făcându-şi rugăciunea în Băile Tuşnad. Evident că oamenii erau în trecere, că altfel nimeni nu-şi întinde covoraşul dedicat acestei practici într-o benzinărie. Dar asta n-a contat: secuii s-au isterizat din nou, contaminaţi de propaganda electorală a lui Orbán, care a identificat islamul ca duşman al maghiarimii cu o întârziere de trei secole după ce Budapesta, făcută paşalâc în 1541, a fost eliberată de Liga Sfântă alcătuită de Împăratul Leopold I şi Papa Inocenţiu al IX-lea, ligă formată din germani, croaţi, olandezi, englezi, spanioli, cehi, italieni, francezi, burgunzi, danezi, suedezi şi, în sfârşit, maghiari. Istoriile timpului spun că nici un ungur n-a căzut în luptele pentru eliberarea capitalei ţării lor, aşa că după circa trei sute de ani, pentru a spăla ruşinea istoriei, pe altarul luptei antimusulmane se sacrifică însuşi premierul O. Viktor.

Dar să nu disperăm, că nici Odorheiu Secuiesc nu este mai prejos: nişte cetăţeni vigilenţi anunţă poliţia locală despre nişte motociclişti suspecţi, posibil arabi, care infestează aerul „celui mai maghiar oraş din Europa” – conform ziselor altui măreţ şi inegalabil erou maghiar, Százs Jenő. Poliţia locală – recunoscută şi în alte oraşe din ţară nu neapărat ca o instituţie utilă, ci ca o prelungire a bâtei primarului – acţionează în forţă, aşa cum se cuvine într-un judeţ care vrea să trăiască din turism şi care-i aşteaptă cu braţele deschise pe vizitatorii străini.

Bineînţeles că turiştii nu erau arabi, dar ce mai contează? Noi aplicăm cu tenacitate şi sârguinţă directivele lui Orbán pe pământul secuiesc şi nimeni n-o să ne stea vreodată în cale în misiunea sfântă de a apăra Europa de islam!

M. GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.