Vineri, o agenţie importantă de turism îşi va deschide filiala din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Vineri, o agenţie importantă de turism îşi va deschide filiala din Miercurea Ciuc
Vineri, o agenţie importantă de turism îşi va deschide filiala din Miercurea Ciuc

Vineri, o agenţie importantă de turism îşi va deschide filiala din Miercurea Ciuc

Cu aproximativ 35 de filiale în toată ţara, agenţia de turism Paralela 45 este una dintre cele mai importante din ţară, iar începând de vineri va avea un sediu şi în Miercurea Ciuc.

Rodin Malcea, director dezvoltare, spunea că scopul principal pentru care agenţia a decis să deschidă o filială şi în Harghita este pentru a consolida zborurile turistice din Târgu Mureş, care în ultimii doi ani au luat amploare. „Anul trecut au fost două zboruri regulate, săptămânal, spre Antalya. Din 2020 vor fi două zboruri de Antalya şi o destinaţie nouă – Grecia, insula Creta. Considerăm că Miercurea Ciuc este o zonă bună care poate să genereze destul de mulţi turişti pentru Târgu Mureş”, preciza directorul de dezvoltare din cadrul agenţiei.

Un alt centru important al agenţiei este cel din Cluj-Napoca, unde, spunea Rodin Malcea, se produc mult mai multe destinaţii, iar o mare parte din clienţii din Miercurea Ciuc ar putea apela la plecările de pe aeroportul de acolo. „De pe Cluj avem plecări spre Turcia (Antalya, Bodrum, Kuşadasi şi Marmaris), Grecia (insula Creta, Rhodos şi Zakynthos), Spania (zona Costa Brava, zona Costa Blanca, în Palma de Mallorca). Tot din 2020, tot de pe Cluj, vom avea charter spre Tunisia (30 de locuri săptămânal) şi un charter de Egipt”. Şi tot Cluj-Napoca este punct de plecare în circuite aşa-zis exotice, precum Singapore cu Thailanda, Hong Kong şi China, Japonia.

„De asemenea – continua acesta – Miercurea Ciuc este o zonă importantă de generat turişti şi pentru plecările din Bucureşti, unde avem cele mai multe produse, acolo acoperim cam orice destinaţie turistică din lume”.

Pe lângă turismul extern, Rodin Malcea consideră că şi piaţa internă este una importantă, mai ales după creşterea din ultimii 2-3 ani datorată, în special, tichetelor de vacanţă. Pe lângă faptul că zona Miercurea Ciuc poate fi o sursă de turişti care să aleagă destinaţii din ţară, în Harghita pot să vină foarte mulţi turişti. „Noi vindem foarte multe pachete atât turismului organizat, cât şi celor care vin cu tichete de vacanţă şi începem să avem tot mai mulţi şi în zona asta, care e o zonă tradiţională pentru partea de ape minerală şi de tratament. Cred că este bine că avem agenţie aici pentru că putem gestiona mai bine fluxul acesta de turişti”.

„Agenţia are absolut orice produs de care este interesat turistul”

Kiss Lilla, branch office manager şi, practic, cea care coordonează agenţia din Miercurea Ciuc, preciza că „Paralela 45 are absolut orice produs de care este interesat turistul. Dacă nu există un produs prefabricat, este o armată întreagă de oameni care lucrează în spate, la producţie, la distribuţie, care, eu sunt convinsă, îl fac. Deci, dacă vine turistul şi cere ceva, nu există imposibilul”.

Rodin Malcea mai amintea faptul că agenţia are la dispoziţia clienţilor un număr de telefon de urgenţă la care se poate apela la orice oră şi din orice destinaţie, atunci când turistul întâmpină o problemă. De asemenea, în cadrul pachetelor turistice organizate, agenţia are în fiecare destinaţie un partener local al cărui rol este de a rezolva pe loc problemele care pot să apară în destinaţia respectivă.

∗∗∗

Agenția din Miercurea Ciuc se va deschide vineri, 25 octombrie, iar sediul se află pe strada Harghitei, nr. 12.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.