Vești bune: se redeschide baza turistică a Salinei Praid | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 martie 2023
Home » Timp Liber » Vești bune: se redeschide baza turistică a Salinei Praid
Vești bune: se redeschide baza turistică a Salinei Praid

Vești bune: se redeschide baza turistică a Salinei Praid

Conducerea Salinei a anunțat activitatea turistică va fi reluată începând de sâmbătă, 13 iunie, cu respectarea  regulilor impuse de starea de alertă, limitarea timpului de vizitare și a numărului de vizitatori prezenți în subteran în același timp.

Programul de vizitare începe la ora 8:00 și se încheie la ora 16:00. Ultima intrare în salină este programată la ora 14:50.

Fiecare turist va avea la dispoziție două ore pentru vizitarea salinei, același interval de timp fiind alocat și celor care coboară în subteran pentru a-și trata afecțiunile de care suferă, inspirând aerul sărat, asigurând astfel accesul tuturor doritorilor la baza turistică din subteran.

La îmbarcarea în autobuzul dezinfectat în prealabil, pasagerii sunt rugați să respecte minima distanță de siguranță unul față de celălalt, fiecăruia i se va măsura temperatura și vor avea ocazia să își facă prima dezinfectare a mâinilor, apelând la dozatoarele cu care este dotat mijlocul de transport.

Purtarea măștii este obligatorie pentru accesul la bordul autobuzului și pe întreaga durată a vizitei în subteran.

Coborârea se va face pe rând și, având în vedere conjunctura, îi roagă pe vizitatori să aibă răbdare și înțelegere. Numărul persoanelor care se vor afla simultan în subteran nu va depăși 1.200, luând în considerare obligativitatea, dar și beneficiile respectării distanțării sociale. Dozatoarele cu substanțe dezinfectante stau și aici la dispoziția oaspeților, iar mobilierul a fost distanțat, pentru asigurarea condițiilor de siguranță și de confort.

Restaurantul din subteran și locurile de joacă pentru copii rămân, deocamdată, închise.

Monitorizarea turiștilor se va face atât în sistem electronic, cât și cu ajutorul personalului salinei, suplimentat în această perioadă, pentru orientarea și distanțarea turiștilor.

Din rațiuni ce țin de siguranța vizitatorilor și angajaților, zilnic, după închiderea programului de vizitare, salina va fi supusă dezinfecției generale.

În 13 iunie se vor fi scurs trei luni de la închiderea Salinei Praid, în contextul evoluției pandemiei COVID-19. Redeschiderea acestui obiectiv turistic important se face după obținerea avizului favorabil din partea Direcției de Sănătate Publică Harghita și cu încuviințarea Societății Naționale a Sării – SALROM.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.