Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Într-o singură noapte:Trei apeluri la 112 care anunțau prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate »
Într-o singură noapte:
Trei apeluri la 112 care anunțau prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad
<h5>Într-o singură noapte:</h5>Trei apeluri la 112 care anunțau prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad

Într-o singură noapte:
Trei apeluri la 112 care anunțau prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad

Inspectorul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita și Inspectorul de Jandarmi Județean Harghita precizează faptul că în noaptea de joi spre vineri au fost înregistrare trei apeluri la 112 prin care erau anunțate prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad.

Primul apel a fost făcut la ora 21:15 și se semnala faptul că lângă casele de pe strada Mihai Eminescu din Voșlăbeni și-a făcut prezența un urs mare. Inițial, localnicii au fost cei care au încercat să-l alunge, dar fără rezultat. Ulterior, au reușit să alunge ursul din zona locuită jandarmii din Gheorgheni, care s-au deplasat la fața locului. Însă liniștea locuitorilor a fost de scurtă durată, pentru că la scurt timp în zonă și-a făcut apariție un alt urs, de talie mai mică, care a fost reîntors în pădure.

În jurul orei 21:30, un alt apel semnala prezența unui alt urs în apropierea unui magazin din stațiunea Băile Tușnad, la o distanță nu foarte mare de gara CFR din localitate. Pe timpul îndepărtării acestuia înspre pădure de către o patrulă de jandarmerie, un alt apel sesiza prezența aceluiași urs în apropierea gării.

Potrivit Biroului de presă al IJJ Harghita, echipajele de jandarmerie prezente în cele două localități au acționat pentru prevenirea oricăror incidente și au rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.