Cercetați penal pentru evaziune fiscală și exploatare minieră fără permis | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Cercetați penal pentru evaziune fiscală și exploatare minieră fără permis
Cercetați penal pentru evaziune fiscală și exploatare minieră fără permis

Cercetați penal pentru evaziune fiscală și exploatare minieră fără permis

Un număr de 24 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, împreună cu 4 specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Harghita, au efectuat, ieri, o acțiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale, verificând 15 societăți comerciale de profil din județ.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, a fost descoperită încălcarea legislaţiei, nu numai din punct de vedere contravenţional, ci şi infracţional.

Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei şi au fost constatate patru infracţiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost ridicate bunuri în valoare totală de 94.850 de lei, constând în 271 de paleți cu piatră ornamentală.

Conform sursei citate, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, „implicate direct sau indirect în activitatea infracţională, ar fi prejudiciat atât bugetul de stat – prin neevidențierea unor tranzacții efectuate, cât şi mediul înconjurător – prin exploatare minieră fără permis”.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora, precum şi pentru stabilirea şi recuperarea integrală a prejudiciului cauzat. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.