Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Veşminte de sărbătoare pentru seniorii Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Cultură » Veşminte de sărbătoare pentru seniorii Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa
Veşminte de sărbătoare pentru seniorii Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa

Veşminte de sărbătoare pentru seniorii Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa

Înrădăcinat în spiritualitatea românească de peste două mii de ani, cântecul popular şi coral încântă prin atmosfera creată, prin frumuseţea şi autenticitatea costumelor, fiind un mod de viaţă şi de exprimare a filosofiei poporului român. 

Cu ocazia derulării proiectului cultural „Tradiţia – o punte între generaţii”, ediţia a VI-a, de la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa, în cadrul „Programului special de finanţare nerambursabilă a porturilor populare şi tradiţionale în judeţul Harghita”, finanţat de Consiliul Judeţean Harghita şi cofinanţat de Asociaţia Părinţilor din Liceul Teoretic O.C. Tăslăuanu, elevi şi cadre didactice, membre ale corului „Seniorii OCT” au participat la un mini-spectacol folcloric de prezentare a costumelor populare stilizate, achiziţionate în acest an.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta unităţii şcolare, în data de 7 octombrie a.c.

Astfel, într-un decor de toamnă, am realizat o expoziţie cu costumele populare care completează colecţia existentă la nivelul şcolii noastre, iar apoi, am urmărit un spectacol de sunet şi culoare în care s-a îmbinat buna dispoziţie şi fericirea de a împărtăşi reuşita. Au fost alături de noi elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, a căror talent a dat un plus de valoare evenimentului, datorită frumuseţii cântecului şi portului popular românesc.

Mulţumim şi pe această cale pentru sprijinul financiar acordat Consiliului Judeţean Harghita, Asociaţiei Părinţilor din liceul nostru, reprezentată de domnul preşedinte, Sorin-Gavril Stan, doamnei director, Camelia-Mirela Petruţ şi întregii echipe de proiect, pentru susţinere, îndrumare şi implicare în activităţile proiectului.

Coordonator proiect, Maria-Cristina Mureşan

preşedintele Asociaţiei Părinţilor din LTOCT, Sorin-Gavril Stan

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.