Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Valentin Suciu, după 14 meciuri disputate: la lotul de jucători pe care am reuşit să-l aducem, ne aşteptam la o clasare mai bună | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Sport » Valentin Suciu, după 14 meciuri disputate: la lotul de jucători pe care am reuşit să-l aducem, ne aşteptam la o clasare mai bună
Valentin Suciu, după 14 meciuri disputate: la lotul de jucători pe care am reuşit să-l aducem, ne aşteptam la o clasare mai bună

Valentin Suciu, după 14 meciuri disputate: la lotul de jucători pe care am reuşit să-l aducem, ne aşteptam la o clasare mai bună

Un interviu cu antrenorul echipei FC Miercurea Ciuc despre prima parte a sezonului Ligii a II-a

La prima participare în eşalonul secund fotbalistic, echipa din Miercurea Ciuc a terminat în jumătatea inferioară a clasamentului, în momentul în care campionatul a fost întrerupt, în primăvară, aflându-se chiar pe loc retrogradabil. A urmat o perioada grea, cauzată de pandemie, cu multe incertitudini legate atât de modul de pregătire, dar şi de cel de desfăşurare al campionatului în actualul sezon. Astfel că, probabil, multă lume se întreba cum va arăta echipa în 2020-2021 şi dacă se va bate tot pentru salvarea de retrogradare.

Despre cum a decurs această primă parte a sezonului 2020-2021 am stat de vorbă cu antrenorul echipei FC Miercurea Ciuc, Valentin Suciu.

– Dacă ne uităm peste rezultate, prima parte a acestui sezon a fost una oscilantă: o victorie şi un egal (cu Craiova), apoi două înfrângeri, din nou două victorii şi iarăşi înfrângeri. Care a fost cauza acestor evoluţii oscilante?

– Cauza acestor evoluţii oscilante a fost numărul mare de jucători care au venit şi am avut nevoie de timp pentru a realiza relaţiile de joc. Unii dintre jucători au venit chiar în momentele când campionatul era deja început, deci nu puteam să accelerăm mai mult lucrurile, dar uşor-uşor am reuşit să facem un nucleu cât de cât bun.

Să nu uităm că am fost şi loviţi de COVID-19. Chiar în prima etapă am avut jucători cu COVID-19; mă refer la David Bor, care în pregătiri a fost aici, dar după aceea a trebuit să stea în carantină două săptămâni şi asta ne-a cam încurcat planurile pentru că ne bazam pe el din prima etapă.

– În acest moment, când echipa se află pe locul 8, dacă ne uităm în trecut, am putea spune că remiza din etapa a 10-a cu Pandurii, de pe teren propriu, ar putea fi catalogată un eşec. Totuşi, din acel moment a urmat o serie de 6 meciuri fără înfrângere. Care a fost secretul acestui şir de meciuri?

– E prea mult spus că meciul cu Pandurii a fost un eşec. Da, a fost frustrant pentru că echipa, pe hârtie, cum se uita toată lumea, era pe ultimul loc, dar în formatul acesta, cum se desfăşoară campionatul, fiecare punct este foarte important. Că joci în deplasare sau acasă, punctul este punct şi se acumulează.

Din punctul meu de vedere, cea mai mare problemă a fost meciul de la Bacău, unde am avut meciul în mână în prima repriză, dar, inexplicabil, în repriza a doua am cedat. Acela a fost eşecul cel mai mare din acest campionat.

În ceea ce priveşte evoluţiile de după, cum v-am spus: relaţiile de joc s-au legat, jucătorii au înţeles situaţia, au înţeles ceea ce vreau să cer de la ei. Şi până atunci se antrenau foarte bine, dar după aceea, uşor-uşor s-au pus lucrurile la punct.

– Dacă ar fi să faceţi o analiză a acestei prime perioade, care credeţi că au fost punctele slabe ale echipei, care au fost atuurile şi unde aţi reuşit să faceţi îmbunătăţiri din mers (exceptând relaţii de joc care au suferit din cauza faptului că o parte dintre jucători au venit chiar înainte sau după ce a început campionatul)?

– Omogenitatea lotului a fost foarte importantă: la început nu am fost (omogeni – n.a.) şi după aceea am început să fim. În rest, la antrenamente jucătorii au dat maxim, iar rezultatele se văd acum. Atunci am avut nevoie de timp, acesta a fost singurul minus. Dacă reuşeam să avem în perioada de pregătire toţi jucătorii la dispoziţie, probabil eram într-o altă ipostază, cu mai multe puncte.

Dar, una peste alta, putem să spunem că suntem mulţumiţi.

– Fiind în pandemie, cum se va desfăşura perioada de pregătire de iarnă?

– Deocamdată este o enigmă, cum a fost tot campionatul. Nu ştim la ce să ne aşteptăm. Noi ne facem planuri, dar de obicei sunt date peste cap din cauza pandemiei. Suntem pregătiţi şi pentru planul A, şi pentru planul B, şi pentru planul C. Rămâne de văzut care o să fie viabil şi pe care o să putem să-l aplicăm.

Planul A ţine să mergem în Antalya pentru două săptămâni, unde să disputăm jocuri tari, împotriva unor echipe bune. Planul B e pe plan local. La planul C, sincer, nu vreau să mă gândesc, pentru că în acesta nu prea o să putem avea jocuri.

– În ce perioadă ar urma să mergeţi în Antalya?

– La începutul lui februarie.

– Aveţi în vedere transferuri în perioada de iarnă? Simţiţi nevoie de întăriri pe anumite posturi?

– Da, mi-aş dori. Acum rămâne de văzut ce putem să realizăm. Dar aş vrea să subliniez că orice jucător reuşim să aducem trebuie să fie cu mult peste nivelul jucătorilor pe care îi avem, să mărim şi valoarea lotului, dar şi pofta de întrecere între jucătorii de pe acelaşi post.

– Aţi terminat anul calendaristic pe locul 8, la un punct în spatele locului 6, ultimul care permite accesul în play-off. La începutul sezonului vă gândeaţi că aţi putea încheia anul atât de sus?

– Era o enigmă începutul campionatului, fiecare echipă cum poate să se pregătească. Din punctul meu de vedere, COVID-19 a influenţat foarte mult statistica şi clasarea multor echipe, precum şi a noastră.

De aşteptat, putem să spunem că ne aşteptam, mai ales la lotul de jucători pe care am reuşit să-l aducem. Ne aşteptam chiar la o clasare mai bună. Dar putem să spunem că suntem pe un drum bun şi rămâne de văzut ce reuşim în ultimele 6 etape.

– Obiectivul este accederea în play-off?

– Obiectivul este o clasare cât mai bună. Rămâne de văzut dacă reuşim să prindem play-off-ul. Ne dorim acest lucru.

Consemnare de LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.