Odorheiu Secuiesc: Aproximativ 80 de salariaţi ai unei tipografii, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Societate » Odorheiu Secuiesc: Aproximativ 80 de salariaţi ai unei tipografii, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze
Odorheiu Secuiesc: Aproximativ 80 de salariaţi ai unei tipografii, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze

Odorheiu Secuiesc: Aproximativ 80 de salariaţi ai unei tipografii, evacuaţi în urma unei scurgeri de gaze

După aproximativ 2 ore salariaţii şi-au putut relua activitatea în siguranţă

Un locuitor din Odorheiu Secuiesc a semnalat, astăzi, la ora 13:23, prin 112, un miros puternic de gaz pe strada Digului din localitate. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc pentru asigurarea şi supravegherea zonei pe timpul intervenţiei echipelor distribuitorilor de gaze naturale şi energie electrică.

„Au fost luate măsuri pentru preîntâmpinarea producerea unei situaţii de urgenţă, astfel încât 80 de persoane, salariaţi ai tipografiei din zona respectivă, au fost evacuate preventiv. Totodată, au fost verificate şi locuinţele din zonă, însă nu s-a impus evacuarea acestora, pentru că practic nu erau acasă localnicii”, a declarat maior Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul” al judeţului Harghita. Conform sursei citate, a fost vorba de conducta principală, magistrala de gaz care leagă Odorheiu Secuiesc de Cobăteşti şi s-a intervenit la robinetele de la capetele conductei dinspre Brădeşti şi de la Lupeni.

„Începând cu ora 15:38, salariaţii din tipografia evacuată şi-au putut relua în siguranţă activitatea, astfel încât am fost informaţi că nu mai există pericol în zonă în acest moment, presiunea fiind scăzută”, a conchis Alina Ciobotariu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.