Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

CL Miercurea Ciuc a aprobat depunerea proiectului de peste 14 milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente IT în şcoli şi cofinanţarea aferentă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Învățământ » CL Miercurea Ciuc a aprobat depunerea proiectului de peste 14 milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente IT în şcoli şi cofinanţarea aferentă
CL Miercurea Ciuc a aprobat depunerea proiectului de peste 14 milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente IT în şcoli şi cofinanţarea aferentă

CL Miercurea Ciuc a aprobat depunerea proiectului de peste 14 milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente IT în şcoli şi cofinanţarea aferentă

Proiectul „Dotarea şcolilor din municipiul Miercurea Ciuc cu echipamente IT” urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Competivitate

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că, miercuri, consiliul local a aprobat proiectul înaintat de primărie care, „în beneficiul copiilor, educatorilor şi al profesorilor din oraş”, urmează să fie depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate pentru achiziţionarea de echipamente IT în vederea susţinerii predării curriculei digital şi online.

Acesta a explicat că în şcolile din oraş au ajuns deja, prin programe guvernamentale, 527 de tablete, „dar proiectul de anvergură a trebuit să-l facă primăria, pentru simplul motiv că ne-am dat seama că şcolile, liceele noastre nu au capacitatea tehnică de a depune proiecte complexe pe fonduri europene, deoarece acest proiect trebuia depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate”.

„Aşa că am însumat toate cerinţele şcolilor şi cu o echipă de specialişti am creionat un proiect care va fi depus”, a declarat Korodi Attila.

Proiectul are o valoare totală de 14.213.981 lei, iar cofinanţarea din partea primăriei va fi de 337.689 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă.

„Asta înseamnă că ar fi fost mare păcat ca oraşul să rateze şi să nu încerce să beneficieze de acest program, pentru că efectiv suportul financiar este covârşitor majoritar al Uniunii Europene şi al statului român”, a spus primarul.

Dacă proiectul va fi declarat câştigător, ar urma să fie achiziţionate: 6.040 de tablete, 541 de laptop-uri, 112 sisteme desktop+monitor, 67 sisteme all-in-one, 152 de camere web, 176 de proiectoare, 129 ecrane de proiecţie, 139 table interactive, 118 routere wireless.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului au fost incluse toate unităţile de învăţământ din oraş, beneficiari urmând să fie 7.505 elevi şi 718 profesori.

„Decizia va veni probabil spre primăvară, nu mai devreme, cum vedem noi procedurile. Asta înseamnă că efectiv achiziţia acestor echipamente nu ne va ajuta neapărat ca să trecem de situaţia actuală complicată de pandemie. Sperăm ca lunile următoare să se amelioreze situaţia şi şcolile să se întoarcă la normal. Dar va ajuta pe termen mediu pentru susţinerea predării în şcoli utilizând sisteme şi digitale, care va întări capacitatea de absorbţie a curriculei, a înţelegerii în şcoli şi va moderniza foarte mult învăţământul. Aşa că nu am vrut să ratăm, am pornit la acest drum şi sper să fie şi un proiect aprobat. Va fi o competiţie cu toate localităţile din ţară pentru a avea o finanţare în acest sens”, a spus Korodi Attila. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.