Ursul care cobora frecvent în Bălan în căutarea hranei, relocat | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Ursul care cobora frecvent în Bălan în căutarea hranei, relocat
Ursul care cobora frecvent în Bălan în căutarea hranei, relocat

Ursul care cobora frecvent în Bălan în căutarea hranei, relocat

Ursul care cobora frecvent în oraşul Bălan în ultima perioadă în căutarea hranei a fost relocat luni seara, a anunţat primarul urbei, Gheorghe Iojiban.

Acesta declara săptămâna trecută publicaţiei noastre că exemplarul de urs, de aproximativ 2 ani, avea practic deja un traseu regulat. Ursul cobora din pădure în oraş, se deplasa pe lângă blocuri, traversa strada şi urca pe celălalt munte, uneori cotrobăind în coşurile de gunoi în căutare de hrană. Au avut loc discuţii cu membrii echipei de intervenţie şi s-a luat măsura tranchilizării şi relocării.

„Cu siguranţă nu este şi ultimul din zona noastră, dar pas cu pas rezolvăm toate problemele”, a scris pe pagina sa de socializare edilul după ce ursul a fost relocat.

Din zona oraşului Bălan au fost relocaţi în ultima perioadă trei urşi care intrau în localitate şi căutau mâncare în containerele pentru gunoi.

Autorităţile le reamintesc cetăţenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când văd urşi în localităţi, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de acestea pentru a le filma sau fotografia.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.