Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Urșii au atacat, vineri, un văcar de 58 de ani din Lunca de Jos și o femeie din Siculeni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » Urșii au atacat, vineri, un văcar de 58 de ani din Lunca de Jos și o femeie din Siculeni
Urșii au atacat, vineri, un văcar de 58 de ani din Lunca de Jos și o femeie din Siculeni

Urșii au atacat, vineri, un văcar de 58 de ani din Lunca de Jos și o femeie din Siculeni

  • Primul atac s-a produs la stână, iar cel de-al doilea pe câmp, la 11 kilometri de municipiul reședință de județ

În cursul dimineții de vineri, pe când îngrijea de vitele și gospodărea la stâna din satul Valea Rece, așezată pe un deal în zona Făgețel, văcarul a auzit câinii lătrând, cel mai probabil simțind miros de sălbăticiune. Nevăzând nimic în jur, văcarul a strigat la câini, moment în care ursul a sărit dintr-un tufiș și l-a atacat.

„A povestit că a fost atacat de urs la stână. Animalul l-a mușcat și l-a aruncat, iar după ce și-a revenit a sunat la 112 și a solicitat sprijinul Ambulanței. Are mai multe plăgi mușcate la nivelul membrelor superioare și capului, în zona arcadei. Pacientul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență, unde este supus investigațiilor și tratamentului de specialitate, iar starea lui este stabilă”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Harghita, dr. Péter Szilárd.

Localnicii din Lunca de Jos spun că păcurarul a avut noroc cu câinii, care erau aproape și care au sărit la animal, diminuând intensitatea atacului.

Al doilea atac s-a petrecut în jurul prânzului, pe un teren agricol cultivat, în localitatea Siculeni.

Potrivit  managerului SAJ Harghita, femeia în vârstă de 50 de ani a suferit mai multe plăgi mușcate în zona membrelor, a toracelui și gâtului. Victima a fost transportată acasă de aparținători, care au sunat la 112, de acolo fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la spitalul județean.

Primarul localității, Szentes Csaba, ne-a declarat că femeia se afla, împreună cu fiul ei, la cosit, atunci când a fost atacată de urs.

Atacul de vineri de la Siculeni este al doilea înregistrat în decurs de 36 de ore, primarul localității solicitând emiterea autorizației de recoltare a animalului, care a mai atacat recent alte două persoane.

D.MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.