Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Fostul prefect al județului Harghita revine la catedră | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Politic » Fostul prefect al județului Harghita revine la catedră
Fostul prefect al județului Harghita revine la catedră

Fostul prefect al județului Harghita revine la catedră

  • Szabó Zsolt: Această perioadă a fost una dintre cele mai interesante și mai frumoase din viața mea

Fostul prefect al județului Harghita, politicianul USR PLUS Szabó Zsolt, consideră că pe scena politică este în prezent un haos, iar perioada destul de scurtă în care a fost reprezentant al guvernului în teritoriu a fost una dintre cele mai interesante și mai frumoase din viața sa, pentru că și-a petrecut-o, în cea mai mare parte, printre oameni.

Szabó Zsolt a declarat, vineri, într-o conferință de presă organizată la o zi de la eliberarea sa din funcție, că s-a încheiat un capitol din viața sa, fiind vorba despre o perioadă scurtă, dar intensă și că în cele aproximativ cinci luni și jumătate a stat foarte puțin în birou, pentru că a considerat întotdeauna că locul unui prefect este printre oameni, adică acolo unde trebuie să ajute și și-a oferit mereu sprijinul în măsura în care atribuțiile sale au făcut posibil acest lucru. „Această perioadă a fost una dintre cele mai interesante și mai frumoase din viața mea și nu pentru că am avut funcția de prefect, ci pentru că m-am aflat printre oameni. Am ajutat, am fost prezent dacă a trebuit noaptea, la unu și jumătate, dacă au fost inundații, dacă au fost incendii, dacă au fost probleme. Am fost prezent peste tot și mai ales unde mi s-a solicitat prezența, iar această mobilitate, această apropiere de oameni, au făcut ca această perioadă să fie una dintre cele mai frumoase din viața mea de până acum”, a declarat Szabó Zsolt. Acesta a adăugat că există viață și după activitatea de prefect și că va continua să își ofere sprijinul în caz de nevoie la fel cum a făcut-o și înainte de a deveni reprezentant al guvernului în Harghita, chiar dacă nu era la fel de vizibil ca în ultima perioadă.

Întrebat dacă s-ar întoarce în „fotoliul” de prefect dacă circumstanțele ar permite acest lucru, Szabó Zsolt a afirmat că nu poate estima ce anume se va întâmpla pe viitor, dar în cazul în care situația s-ar schimba, lucrurile s-ar așeza și ar primi solicitarea să revină în această funcție, s-ar întoarce fără nici un regret și fără nici un alt gând, deoarece ar fi o onoare pentru el să fie din nou alături de harghiteni și să ajute așa cum a făcut-o în cele cinci luni și jumătate.

În ceea ce privește situația de pe scena politică din România, Szabó Zsolt a spus că în opinia sa aceasta poate fi caracterizată de haos, însă dialogul, înțelegerea și un obiectiv comun ar putea duce la o stabilizare. „Acest obiectiv comun se pare că nu a fost același, pentru că în cazul USR PLUS ne dorim o altfel de politică, ne dorim transparență, ne dorim să fim alături de oameni, să ajutăm și să fim acolo unde este nevoie de noi. Discursurile populiste și tot ceea ce înseamnă manipularea oamenilor într-un mod din ce în ce mai grosolan mi se pare că ar trebui să lipsească de pe scena politică din România, mai ales că a promite este cel mai ușor. Acta non verba! Se pare că acest dicton latin a dispărut sau este pe cale de dispariție și consider în continuare că în centru ar trebui să fie interesul cetățeanului, bunăstarea cetățeanului, indiferent că o fi harghitean sau că o fi din alt județ. Interesul cetățeanului la modul general și nu jocurile de culise, nu interesele proprii, nu alte interese, nu alte tergiversări ale adevărului. Dacă toate acestea ar putea fi eliminate, atunci s-ar reinstala armonia în România și am vorbi despre o clasă politică care se dorește din 1989 încoace”, a precizat Szabó Zsolt, care în prezent este vicepreședinte al filialei județene a USR PLUS.

Fostul prefect al județului Harghita a mai spus că își reia activitatea de cadru didactic, fiind profesor titular de Limba și literatura română la Colegiul Tehnic „Batthyány Ignác” din Gheorgheni, unde se întoarce cu drag, mai ales că i-a avut la suflet pe toți cei din instituția de învățământ respectivă.

Szabó Zsolt a ținut totodată să mulțumească tuturor celor care au fost alături de el în perioada în care a fost prefect, membrilor familiei sale, celor doi subprefecți și echipei cu care a lucrat în prefectură, reprezentanților administrațiilor locale cu care a colaborat, dar și presei și numeroaselor persoane care i-au transmis mesaje de încurajare prin intermediul rețelelor de socializare. Szabó Zsolt a fost demis, joi, prin hotărâre de guvern, alături de ceilalți prefecți și subprefecți din partea USR PLUS din țară, în contextul situației de pe scena politică din România. Atribuțiile sale au fost preluate de subprefectul Marius Țepeluș din partea PNL.

Emil GROZA                             

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.