Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Unchiul Vanea” de Cehov, pus pe scena teatrului din Ciuc de Sorin Militaru | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Cultură » „Unchiul Vanea” de Cehov, pus pe scena teatrului din Ciuc de Sorin Militaru
„Unchiul Vanea” de Cehov, pus pe scena teatrului din Ciuc de Sorin Militaru

„Unchiul Vanea” de Cehov, pus pe scena teatrului din Ciuc de Sorin Militaru

După ce în urmă cu 3 ani a montat, la Miercurea-Ciuc, comedia D’ale Carnavalului, regizorul Sorin Militaru s-a întors în Harghita pentru o nouă colaborare cu Teatrul Municipal. Acesta, împreună cu scenograful Cristian Marin şi actorii ciucani pregătesc noua premieră: Unchiul Vanea de Anton Pavlovici Cehov.

„Mie îmi place foarte mult Cehov – spunea Sorin Militaru. Am o relaţie specială cu acest autor; îl iubesc practic. Cu toate că îmi place foarte mult Cehov, totdeauna sunt surprins, când lucrez din nou la o piesă de Cehov, de noi viziuni şi noi intenţii pe care le descopăr cu autorii”.

Referindu-se la Unchiul Vanea, regizorul o caracteriza ca fiind o poveste simplă, chiar spunându-le actorilor ciucani că piesa este despre… nimic. „E vorba – spunea Sorin Militaru – de o perioadă de vară, la ţară, în care se dezvoltă nişte mici probleme între oameni, dar care, până la urmă, se rezolvă, practic, prin nimic. Totul revine ca la început. Numai că oamenii aceia sunt schimbaţi fundamental, îşi dau seama de foarte multe lucruri pe care nu le-au înţeles până la momentul respectiv, de lipsă de valoare, de dragoste pierdută.

(…) E o piesă clasică. Eu cu Cristi am propus o variantă mai modernă de montare. Sper să fie un spectacol bun, pentru că ţin foarte mult la această companie şi la acest oraş, unde mă simt foarte bine”.

Ványa Bácsi de Anton Pavlovicsi Csehov va avea premiera la Teatrul Municipal Csíki Játékszín, pe 15 aprilie, de la ora 19:00 şi se va juca în limba maghiară.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.