Un tânăr de 28 de ani din Voşlăbeni, atacat de urs | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Un tânăr de 28 de ani din Voşlăbeni, atacat de urs
Un tânăr de 28 de ani din Voşlăbeni, atacat de urs

Un tânăr de 28 de ani din Voşlăbeni, atacat de urs

Un tânăr de 28 de ani, din localitatea Voşlăbeni, a fost internat la Spitalul Municipal Gheorgheni, duminică după-amiază, după ce a fost atacat de urs la stâna de vaci la care se afla.

Potrivit asistentelor de la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Gheorgheni, păstorul a povestit că se afla la stână, la circa un kilometru de localitatea Voşlăbeni şi dădea de mâncare la animale, moment în care a fost atacat de urs.

Bărbatul a fost muşcat de coapsa şi antebraţul drept, cel mai probabil ursul fiind alungat de câinii de la stână şi de ceilalţi păstori.

El a ajuns în stare stabilă la spital şi a fost internat la Secţia de chirurgie, unde a primit tratament de specialitate.

Este a opta persoană din Harghita care ajunge la spital, în acest an, în urma unui atac de urs. Ultimul caz a fost înregistrat luna trecută, când doi ciobani din zona Mădăraş au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs când se aflau cu oile la păscut.

n acest an, urşii au creat numeroase probleme locuitorilor din Harghita, zeci de animale fiind ucise de sălbăticiunile care au atacat stânele. De asemenea, s-au înregistrat pagube şi în culturile agricole sau în stupine.

La Băile Tuşnad au fost relocate mai multe exemplare care coborau în staţiune şi provocau neplăceri localnicilor şi turiştilor.

Autorităţile din Harghita, Covasna, Mureş şi Braşov, dar şi reprezentanţi ai composesoratelor, ai asociaţiilor de vânătoare sau fermieri au protestat în urmă cu o lună, la sediul Ministerului Mediului şi au cerut derogare pentru împuşcarea urşilor periculoşi, respectiv a celor care fac pagube materiale şi pun în pericol vieţile oamenilor. (Lia Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.