Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Cultură » Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest
Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest

Eleganţă, stil şi pompă la Festivalul Nostalgic, Borsec Fest

Şi anul acesta am avut parte de o frumoasă călătorie în lumea amintirilor de odinioară, la Festivalul Nostalgic – Borsec Fest, ediţia a VI-a. Evenimentul a avut loc în perioada 12-13 august 2017 şi s-a realizat cu susţinerea Consiliului Judeţean Harghita, a Primăriei oraşului Borsec şi Fundaţiei Pro Borsec.

În deschiderea festivalului – sâmbătă, 12 august 2017 – a avut loc un spectacol muzical susţinut de artista Cora Munteanca, urmând fanfara din Gheorgheni, apoi d-l primar Mik József, împreună cu invitaţi din Ungaria şi din ţară: Potápi Árpád János – secretar de stat pentru politica naţională – Ungaria, Borboly Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamér – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Bende Sándor – deputat, au ţinut discursuri cu ocazia evenimentului. Programul a continuat cu formaţia Classical, care a prezentat compoziţii de operă, operetă şi şlagăre din cinemateca timpurilor de demult. Seara a avut loc reîntâlnirea cu formaţia „eterna nostalgie” a tinerilor din Borsec, care, îndrumaţi de maestrul coregraf profesor Kelemen Ferenc din Târgu Mureş, au prezentat trei compoziţii: vals vienez, vals englezesc şi un exerciţiu pe ritm de charlestone. Oaspeţilor li s-a pregătit, ca şi anul trecut, un moment scenic cu Micul Vrăjitor. Programul zilei de sâmbătă s-a încheiat cu o serie de filme vechi: Vizită de Ion Luca Caragiale, Charlie Chaplin şi Oamenii Muntelui.

Programul zilei de duminică, 13 august 2017, a început cu un omagiu adus la mormântul lui Zimmethausen Antal, considerat astăzi întemeietorul simbolic al localităţii. Au fost depuse coroane de flori de către domnul primar al oraşului Borsec, Mik József, şi consilierii locali. După acest moment a avut loc deschiderea expoziţiei de cărţi poştale vechi la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Borsec. Şi în acest an, un program deosebit de atractiv s-a dovedit a fi defilarea tinerilor în haine de epocă şi plimbarea cu trăsura.

A urmat un concert susţinut de Ansamblul local Andantini, copiii talentaţi fiind pregătiţi de Klemenz Gréta, şi un moment artistic – o şezătoare – unde copiii au fost pregătiţi de Mosneag Ilona. Apoi, formaţiile Operitissimo, Lady & The Tramps, Nostalgic Trio şi One More Minute au susţinut concerte pe scena de la intrarea pe Bulevardul 7 Izvoare.

(Centrul de Informare Borsec; foto: Turcza Hunor)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.