Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Tânăr bănuit că șantaja un vârstnic, prins în flagrant după ce a primit 300 de lei de la victimă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Tânăr bănuit că șantaja un vârstnic, prins în flagrant după ce a primit 300 de lei de la victimă
Tânăr bănuit că șantaja un vârstnic, prins în flagrant după ce a primit 300 de lei de la victimă

Tânăr bănuit că șantaja un vârstnic, prins în flagrant după ce a primit 300 de lei de la victimă

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, a fost reținut pentru 24 de ore, ieri, pentru șantajarea unui vârstnic de 75 de ani, din aceeași localitate, suspectul fiind prins în flagrant după ce a primit 300 de lei de la victimă.

Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a informat, astăzi, că acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată, ieri, la nivelul Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc. Investigaţiile au demarat la data de 24 mai, în urma unei sesizări potrivit căreia un bărbat de 75 de ani ar fi fost ameninţat că, dacă nu va plăti 2.500 de lei, va fi reclamat despre o faptă de natură contravenţională, pentru care va fi aspru sancţionat.

Conform sursei citate, după ce a fost identificat suspectul, ancheta s-a concentrat „pe acumularea de date şi indicii care să constituie un material probator îndestulător spre a stabili activitatea infracţională a celui în cauză”.

„Astfel, pentru documentarea argumentată a cauzei, în mai puţin de 10 zile de la sesizare poliţiştii structurii de investigaţii criminale au organizat şi executat şi o acţiune de prindere în flagrant, la domiciliul persoanei vătămate. Rapiditatea intervenţiei s-a dovedit a fi esenţială pentru reuşita acţiunii, întrucât imediat după ce a primit 300 de lei de la victimă oportunistul a încercat să fugă, însă a fost urmărit îndeaproape de poliţişti, prins şi imobilizat, asupra sa fiind găsiţi şi banii ce constituie element probator”, se arată în comunicatul IPJ Harghita.

În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de șantaj, suspectul urmând să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.