Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cadouri pentru cei mici din partea autorităților publice locale din Corbu și Gălăuțaș | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Cadouri pentru cei mici din partea autorităților publice locale din Corbu și Gălăuțaș
Cadouri pentru cei mici din partea autorităților publice locale din Corbu și Gălăuțaș

Cadouri pentru cei mici din partea autorităților publice locale din Corbu și Gălăuțaș

  • 12 biciclete şi alte 160 de pachete oferite în Corbu

Anul trecut, de Ziua Internaţională a Copilului, Primăria comunei Corbu a făcut cadou 75 de biciclete elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Tehnologic Corbu, ocazie cu care a promis că în acest an vor primi acelaşi cadou şi elevii care atunci se aflau în clasa a IV-a.

Astfel, la un an distanţă, reprezentanţii primăriei şi-au respectat promisiunea, iar luni a oferit 12 biciclete celor care acum se află în clasa a V-a.

„Sperăm să se plimbe cu bucurie şi responsabilitate”, spunea edilul comunei, Romeo Ţepeş-Focşa, cu ocazia înmânării cadourilor. De asemenea, el preciza că banii din care au fost achiziţionate bicicletele au fost asiguraţi integral din surse proprii.

În urma celor două gesturi, de anul trecut şi de acum, Primăria comunei Corbu a oferit 87 de biciclete copiilor, în condiţiile în care pentru mulţi dintre ei este dificil să-şi achiziţioneze o asemenea bicicletă, iar acest vehicul rămâne principalul mijloc de deplasare în mediul rural.

De 1 Iunie nu au fost uitaţi nici ceilalţi copii de la grădiniţă şi şcoală. Tot primăria a oferit 160 de pachete copiilor de la grădiniţă şi elevilor din clasele I-VIII. (Liviu C.)

  • Daruri pentru Copiii Gălăuţaşului

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Primăria comunei Gălăuţaş a demarat proiectul Copiii Gălăuţaşului, prin care fiecare copil, înscris de părinţi în program, a primit de 1 iunie o mică bucurie, înmânată chiar de primarul Radu Ţăran. „Ziua copilului reprezintă cel mai bun prilej de a sărbători copiii şi copilăria. Să petrecem alături de copiii noştri! 1 Iunie este ziua tuturor copiilor, iar cu acest prilej Primăria comunei Gălăuţaş a dorit să aducă o bucurie pe chipurile copiilor, până la clasa a VIII-a inclusiv, care trăiesc în această comună, indiferent dacă sunt sau nu la şcoală sau grădiniţă, indiferent dacă urmează cursurile şcolare în comună sau în altă localitate”, spunea dl Radu Ţăran.

Acţiunea a fost finanţată din bugetul local, alocat pentru evenimente social-culturale, cu implicarea directă a primarului, a aparatului de specialitate din subordine şi a d-nei Ileana Groza, director al Şcolii Gimnaziale Dumitru Gafton, Gălăuţaş.

Darurile s-au distribuit la sfârşitul săptămânii trecute la Căminul Cultural Gălăuţaş, pentru copiii înscrişi pe liste, şi în sălile de clasă în cazul copiilor înscrişi la grădiniţă şi la şcoală. „Având în vedere condiţiile actuale ale stării de alertă, pachetele au fost distribuite în fiecare clasă şi fiecărei grupe cu respectarea măsurilor de distanţare socială”, a mai adăugat Radu Ţăran. (Cosmina M. Oltean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.