Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un râs de tot râsul a devenit cap de listă | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 14 aprilie 2024
Home » Societate » Un râs de tot râsul a devenit cap de listă
Un râs de tot râsul a devenit cap de listă

Un râs de tot râsul a devenit cap de listă

Într-una din zilele lunii trecute, într-o gospodărie din Lunca de Sus a intrat un râs de tot râsul prin felul lui ciudat de a se manifesta.

Era un eveniment nu numai pentru localnici, ci chiar pentru unii specialişti mai tineri, care se întâlniseră cu animale sălbatice al căror comportament ridica semne de întrebare, dar nu se întâlniseră cu un râs, ieşirea reprezentanţilor acestei specii în lume fiind, se pare, extrem de rară.

Şi cum devierea de la normalitate a unui animal sălbatic dă în mai toate cazurile de bănuit, râsul aventurier a sfârşit-o cât se poate de prost, gospodarul hotărând să-i pună capăt zilelor fără a mai sta pe gânduri, după care a anunţat medicul veterinar.

Prevăzător, acesta a ridicat de la faţa locului animalul şi l-a trimis la Laboratorul din Miercurea-Ciuc cu diagnosticul prezumtiv de rabie, diagnostic ce avea să fie confirmat şi de către Laboratorul Central din Bucureşti, pe baza probelor trimise de specialiştii noştri.

Astfel, râsul despre care vă povestesc acum a deschis, potrivit doctorului Ladó Zsolt, directorul DSVSA Harghita, lista cazurilor de rabie depistate la animalele sălbatice pe anul în curs, şi-a făcut neamul de… râs şi a lansat în spaţiu un nou semnal privind necesitatea supravegherii acestei boli infecţioase, al cărei virus este capabil să infecteze şi omul, dacă acesta nu este suficient de prevăzător… (D. Ştefana)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.