Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sediul Oficiului Judeţean de Poştă Harghita a fost pichetat de mai mulţi angajaţi | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Sediul Oficiului Judeţean de Poştă Harghita a fost pichetat de mai mulţi angajaţi
Sediul Oficiului Judeţean de Poştă Harghita a fost pichetat de mai mulţi angajaţi

Sediul Oficiului Judeţean de Poştă Harghita a fost pichetat de mai mulţi angajaţi

Oamenii se plâng că sunt suprasolicitaţi şi că se deplasează pe banii lor pentru distribuirea corespondenţei

 

Mai mulţi angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Harghita au pichetat paşnic, ieri, sediul instituţiei, exprimându-şi nemulţumirea faţă de salariile mici, de nesiguranţa locului de muncă, dar şi de suprasolicitarea la care sunt supuşi, după ce numărul de personal s-a redus.

Principalele revendicări ale Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România sunt angajarea de personal pe posturile vacante, creşterea salariilor din Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă, şi creşterea lunară a veniturilor Companiei Naţionale Poşta Română, comparativ cu luna anterioară.

Pe lângă problemele generale pe care le întâmpină poştaşii la nivelul întregii ţări, în Harghita există şi nemulţumiri specifice, legate, în principal, de faptul că trebuie să parcurgă zeci de kilometri, pe jos, cu bicicleta sau maşina personală, în zonele izolate ale judeţului.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Harghita, Szabó István, a spus că cele mai mari probleme se înregistrează în zonele Odorhei, dar şi Ghimeş, unde factorii poştali au de parcurs şi câte 60 de kilometri, pentru a distribui corespondenţa. În plus, salariile sunt foarte mici, după ce norma s-a redus şi cei mai mulţi dintre ei primesc 800 sau 900 lei.

Nici la oraşe situaţia nu este mai bună, întrucât din cauza dificultăţilor financiare lipsesc rechizitele, genţile pentru factori sau imprimantele şi, nu de puţine ori, oamenii le cumpără din buzunarul propriu.

Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Harghita au trecut prin mai multe faze ale protestului care are loc la nivel naţional, de la pichetarea Prefecturii şi înaintarea către prefect a unei liste cu revendicări, până la greva japoneză şi participarea la mitingul de la Bucureşti.

În cursul zilei de joi ei au înaintat o listă cu revendicări conducerii judeţene a instituţiei care, potrivit lui Szabó István, îşi susţine angajaţii.

„Conducerea Oficiului Judeţean ne susţine pentru că şi ei întâmpină aceleaşi greutăţi în a desfăşura prestări de servicii de calitate către populaţie. Primesc reclamaţii din partea salariaţilor, a oamenilor care cu foarte mare greu îşi desfăşoară activitatea, sunt mulţi angajaţi care au intrat în concediu de boală din cauza suprasolicitării, care s-au îmbolnăvit din cauza stresului şi sunt probleme care sunt greu de manageriat şi la nivel de judeţ”, a spus Szabó István.

Potrivit liderului de sindicat, luni va avea loc o şedinţă extraordinară la Bucureşti, a Sindicatul lucrătorilor poştali din România şi, dacă nu se ajunge la nici o înţelegere, mai mulţi lideri de sindicat, inclusiv Szabó István, vor intra în greva foamei. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.