Un pic de fudulie nu strică, mai ales dacă eşti trimis în judecată de DNA! | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Un pic de fudulie nu strică, mai ales dacă eşti trimis în judecată de DNA!
Un pic de fudulie nu strică, mai ales dacă eşti trimis în judecată de DNA!

Un pic de fudulie nu strică, mai ales dacă eşti trimis în judecată de DNA!

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán (UDMR), va depune jurământul în cadrul unei şedinţe festive organizate vineri, cu ocazia Zilelor municipiului, fiind singurul edil din judeţ care nu şi-a preluat încă mandatul după alegerile locale.

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Füleki Zoltán, într-o conferinţă de presă, că şedinţa festivă de depunere a jurământului de către primarul ales Ráduly Róbert-Kálmán va avea loc vineri, de la ora 13:00, în cinematograful din oraş. La eveniment vor participa reprezentanţi ai oraşelor din Ungaria, înfrăţite cu municipiul Miercurea-Ciuc, dar şi personalităţi locale.

Ráduly Róbert ar fi trebuit să depună jurământul în data de 24 iunie, atunci când s-a constituit Consiliul local Miercurea-Ciuc, dar acest lucru nu a fost posibil întrucât nu fusese finalizată încheierea Judecătoriei Miercurea-Ciuc de validare a mandatului. Atribuţiile de primar au fost preluate atunci de către al doilea viceprimar al oraşului, Szőke Domokos, iar surse din cadrul primăriei au precizat că Ráduly urma să depună jurământul la şedinţa ordinară din luna iulie, lucru care nu s-a întâmplat, întrucât s-a luat decizia ca primarul ales să-şi preia mandatul în cadrul festiv, pe 5 august, cu ocazia Zilelor municipiului.

Este singurul caz din judeţ în care primarul nu a depus încă jurământul, la aproape două luni după alegerile locale.

Ráduly Róbert-Kálmán a câştigat al patrulea mandat de primar, după ce anul trecut şi-a dat demisia din funcţie, întrucât a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi proces, care se află pe rolul Tribunalului Mureş, mai este judecat şi viceprimarul Szőke Domokos. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.