32 de ani de carieră militară | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Societate » 32 de ani de carieră militară
32 de ani de carieră militară

32 de ani de carieră militară

Cu sentimentul datoriei împlinite faţă de ţară şi instituţia militară, domnul colonel Mustăţea Aurelian-Marius, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, a trecut în rezervă, începând cu data de 01.08.2016, cu drept de pensie şi port al uniformei militare.

Colonelul Mustăţea a deţinut, din anul 2009, funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, coordonând activitatea Inspecţiei de Prevenire.

Pe parcursul carierei militare a ocupat funcţii de execuţie şi comandă atât în plan operativ, cât şi în cel preventiv. Cu o experienţă de aproape 33 de ani în această Armă, colonelul Mustăţea este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne (promoţia 1989, arma „pompieri”), al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti (1996), urmând studii postuniversitare de specializare – management – tot în cadrul Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti (2000-2001).

Colegii din cadrul ISU Harghita îi urează multă sănătate, să aibă parte de cât mai multe momente frumoase alături de cei dragi şi o binemeritată pensie lungă.

***

Tot luni, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor doi ofiţeri: în gradul de locotenent-colonel – maior Monoranu Vasile-Radu; în gradul de locotenent – sublocotenent Guţăş Mihail-Marian. Totodată, au fost înaintaţi în gradul următor 50 de subofiţeri, astfel: în gradul de plutonier adjutant şef – 3 plutonieri adjutanţi; în gradul de plutonier major – 45 plutonieri.

 Înaintări în grad şi la jandarmi

Începând cu data de 1 august a.c., prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, respectiv al inspectorului general al Jandarmeriei Române, un număr de 5 ofiţeri şi 27 subofiţeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înaintaţi, la termen, în gradul următor.

Cu această ocazie au fost prezentaţi şi cei 2 ofiţeri proveniţi din Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti şi cei 10 subofiţeri proveniţi din Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, prilej cu care domnul locotenent-colonel Iamandi Dan, inspectorul şef al IJJ Harghita, le-a urat tinerilor colegi „bun venit şi mult succes în activitate”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.