Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un număr de 211 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Un număr de 211 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în acest an
Un număr de 211 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în acest an

Un număr de 211 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în acest an

În total, în urma acţiunilor privind combaterea tăierilor ilegale de material lemnos, în special a brazilor de Crăciun, au fost constatate 48 de infracţiuni şi au fost aplicate 654 de amenzi

 

În perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, în cadrul controalelor efectuate în cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de material lemnos, în special a pomilor de Crăciun, la nivelul judeţului Harghita au fost constatate 48 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 18 persoane, faţă de una dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în intervalul de timp amintit au fost verificate 98 de obiective importante, 33 de exploatări forestiere, 12 instalaţii de debitat/depozitare mase lemnoase, 13 ocoale silvice şi structuri subordonate acestora şi 40 de alte unităţi economice de profil.

Pe lângă constatarea infracţiunilor, conform sursei citate, au fost aplicate 654 de amenzi, în cuantum total de 287.477 de lei.

De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 106,2 mc de material lemnos, în valoare de 18.670 de lei, precum şi 211 pomi de Crăciun, în valoare de 4.680 de lei. Totodată, au mai fost confiscate un autovehicul, două drujbe şi trei topoare folosite la comiterea unor fapte ilicite.

La aceste activităţi, desfăşurate în conformitate cu prevederile Planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul forestier „SCUTUL PĂDURII 2017” şi ale Planului de cooperare, au participat specialişti de la: Direcţia Silvică Harghita şi ocoalele silvice subordonate; Garda Forestieră Braşov şi ocoalele silvice private. Din cadrul IPJ Harghita au participat 490 de poliţişti de la structurile instituţiei împreună cu lucrătorii din cadrul celor nouă poliţii municipale şi orăşeneşti şi al celor şase secţii de poliţie rurală. La acţiuni au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita şi comisari ai Gărzii de Mediu din judeţ. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.