Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Un nou sistem al parcării cu plată ar putea fi introdus din vară în Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Un nou sistem al parcării cu plată ar putea fi introdus din vară în Miercurea-Ciuc
Un nou sistem al parcării cu plată ar putea fi introdus din vară în Miercurea-Ciuc

Un nou sistem al parcării cu plată ar putea fi introdus din vară în Miercurea-Ciuc

Sistemul parcării cu plată ar putea fi reintrodus în municipiul Miercurea-Ciuc din vara acestui an, fiind pregătit un proiect al regulamentului necesar. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Béla, a declarat publicaţiei noastre că există deja un „draft” al regulamentului privind sistemul parcării cu plată în localitate, iar autorităţile locale au avut, luna trecută, consultări mai ample cu reprezentanţii poliţiei rutiere.

„După calculele noastre, urmează efectiv proiectarea parcărilor, fiindcă trebuie să punem toate parcările care urmează să intre în acest sistem pe o hartă, să le vedem, după care, în luna februarie sau martie, depinde dacă o să avem zăpadă sau nu, vor avea loc nişte vizite în teren cu colegii noştri şi poliţia rutieră. După aceasta, conform calculelor noastre, în luna mai sau iunie, ar trebui să adoptăm hotărârea privind regulamentul parcării cu plată, ca să poată intra în vigoare din luna iulie”, a afirmat Bors Béla.

Acesta a precizat că, potrivit planurilor autorităţilor, va există o aplicaţie prin intermediul căreia se va putea achita contravaloarea parcării, dar vor fi tichete răzuibile şi la toate chioşcurile şi astfel se va putea acoperi întregul oraş. Acesta a precizat că sunt analizate şi mai multe opţiuni privind introducerea unor abonamente de parcare pentru localnici, care să fie valabile fie pentru întregul oraş, fie doar pentru zona în care o anumită persoană are domiciliul, dar acest lucru depinde de modul în care va fi luată o decizie finală. Sistemul parcării cu plată va fi valabil pentru cea mai mare parte a oraşului.

„Dat fiind faptul că Miercurea-Ciuc este un oraş în care în 5 minute poţi să mergi de la un capăt la altul, va fi o zonă destul de mare, începând, să zicem, de la Liceul Márton Áron până la Spitalul Judeţean”, a spus Bors Béla.

Potrivit afirmaţiilor sale, firma Csíki Trans, subordonată Primăriei Miercurea-Ciuc, care asigură şi transportul public în localitate, se va ocupa de implementarea sistemului, iar la efectuarea controalelor privind modul în care se respectă regulamentul referitor la parcarea cu plată vor participa şi reprezentanţii poliţiei locale.

Sistemul parcării cu plată a fost eliminat în Miercurea-Ciuc în 2016, ca urmare a unei decizii a instanţei prin care a fost anulată hotărârea consiliului local privind regulamentul de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberarea autovehiculelor staţionate neregulamentar, precum şi părţi din regulamentul de exploatare a parcărilor şi zonelor de staţionare cu plată aflate pe domeniul public din municipiul Miercurea-Ciuc. Autorităţile locale au reintrodus, în 2017, parcarea cu plată, dar după scurt timp a fost eliminată ca urmare a iniţierii de noi proceduri juridice.

E.G.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.