Un nou magazin de pâine, patiserie şi cofetărie la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 22 ianuarie 2023
Home » Economic » Un nou magazin de pâine, patiserie şi cofetărie la Miercurea Ciuc
Un nou magazin de pâine, patiserie şi cofetărie la Miercurea Ciuc

Un nou magazin de pâine, patiserie şi cofetărie la Miercurea Ciuc

Vidéki Pékség, aparţinând societăţii Country Bakery Prod din Harghita vine cu o ofertă generoasă, de peste 180 de produse, unele care nu au mai existat până acum în municipiul reşedinţă al judeţului.

Binecunoscută în Odorheiu Secuiesc şi în împrejurimile acestuia, Vidéki Pékség, aparţinând Country Bakery Prod, o societate cu tradiţie de un sfert de secol în activitatea de panificaţie şi patiserie din judeţ, şi-a deschis de curând primul magazin la Miercurea Ciuc.

„Ne-am hotărât să ne extindem şi unde am fi putut să facem mai bine acest lucru, decât în municipiul reşedinţă de judeţ? Principalul motiv pentru care am optat pentru Miercurea Ciuc este că am dorit să oferim calitate înainte de toate. Firma noastră desface produse într-un procent foarte mare bio, care nu conţin aditivi, conservanţi, amelioratori – de aceea şi termenul de garanţie nu este lung la unele dintre ele, de exemplu trei zile la pâine şi la prăjiturile cu cremă. Pentru noi, sănătatea consumatorilor, a oamenilor care vin să cumpere de la noi, este prioritară”, a declarat directorul general al firmei, Jean-Adrian Andrei, nimeni altul decât fostul prefect al judeţului Harghita.

Au venit la Miercurea Ciuc pe deplin încrezători, că atunci când locuitorii oraşului le vor gusta produsele, se vor întoarce negreşit. Au venit cu tradiţie, dar şi cu inovaţie, cu multe produse noi, care cu siguranţă vor face fericite în special persoanele cu nevoi speciale şi pe adepţii unui stil de viaţă sănătos, fără a neglija să răsfeţe gusturile majorităţii cu produsele tradiţionale, realizate din ingrediente naturale şi pline de savoare.

Raiul gurmanzilor şi-a deschis larg uşile consumatorilor din Miercurea Ciuc în cartierul Tudor, pe strada Frăţiei la nr. 22, cu câteva zile în urmă. De la orele prânzului, sute de cumpărători atraşi de bogăţia de sortimente vizibile prin geamurile mari, care înlesnesc accesul vizual în micul magazin, s-au perindat începând de la inaugurarea oficială şi până seara. Toată ziua au fost cozi, cele trei vânzătoare abia au făcut faţă cererii. Odată intraţi în posesia produselor dorite, disconfortul produs de şederea la coadă s-a risipit de pe chipul clienţilor, lăsând loc mulţumirii. Începuse să se însereze, când un grup considerabil de părinţi cu copii, de la cei în cărucior până la năzdrăvanii de şcoală, au acaparat scările de la intrarea în magazin, aşezându-se comod, pentru a gusta din mulţimea de prăjiturelele şi fursecuri achiziţionate de părinţii curioşi de ofertă, una bogată, cuprinzând peste 180 de sortimente, dintre care 12 numai de pâine.

Potor Gyöngyi Katalin, tânăra vânzătoare cu vechimea cea mai mare dintre cele trei ale magazinului de la Miercurea Ciuc, ne prezintă produsele, începând de la pâinea de casă cu cartofi, la pâinea pentru persoanele diabetice, pâine albă, integrală, din făină de secară, pâine cu seminţe, cornuri şi chifle simple sau sandvişuri consistente, felii de pizza, bulci umplute cu ciocolată, fructe de pădure ori cu brânză, plăcinte cu prune şi cu mere înnobilate cu scorţişoară şi vanilie, cu nuci şi cu urdă, umplând incinta de arome încântătoare, pe alese, pogăcele simple, cu jumări sau cu caşcaval, cozonaci pufoşi şi checuri cu mac, nucă, rahat şi stafide, cu cacao sau cu urdă, mari şi mici, tradiţionalii beigli, brioşe, fursecuri şi lista e lungă.

Şi ajungem la deserturi, unul mai atrăgător ca altul: prăjituri cu ciocolată, cu fructe, prăjituri fără lactoză şi prăjituri pentru diabetici, torturi cu ciocolată şi vişine, cu ciocolată albă şi nucă, oreo, tort cu fructe de pădure şi dacă nu vă face cu ochiul niciuna dintre combinaţiile expuse, trebuie doar să faceţi o comandă, specificând forma, umplutura, ornamentele şi dimensiunea, iar dorinţa vă va fi împlinită întocmai. Nu lipsesc delicioasele Macarons, colorate, parfumate, de sine stătătoare sau sub formă de tort, care se topesc în gură, eliberând arome divine de migdale, zmeură, ciocolată, lămâie, fistic, vanilie, căpşuni şi câte altele. Iar marfa nu lipseşte, deşi nu stă prea mult pe rafturi, fiindcă magazinul este aprovizionat în fiecare dimineaţă.

Deşi brutăria este perete în perete cu o altă firmă de panificaţie apreciată de consumatori, concurenţa nu îi descurajează pe cei mai tineri actori apăruţi pe piaţa din Miercurea Ciuc. Ba chiar, au avut un mesaj şi pentru cei care au deja vad.

„Nimeni să nu ia în nume de rău prezenţa noastră aici, este o concurenţă loială, aşa cum se întâmplă pe orice piaţă şi în orice sistem şi fie ca cei mai buni să câştige. Noi nu am venit să înlăturăm pe cineva, ci să oferim şi mai multe servicii, şi mai multe produse de calitate consumatorilor din Miercurea Ciuc. Nu va fi singurul magazin din Miercurea Ciuc al societăţii noastre, suntem în căutarea unei noi locaţii şi credem că semnalul pe care astăzi l-au dat consumatorii, este de bun augur”, a afirmat directorul general Jean-Adrian Andrei.

Frumos miroase a pâine în Miercurea Ciuc, a jimblă aburindă, abia scoasă din cuptor, cu mireasma-i inconfundabilă, punând răbdarea la grea încercare, ca în copilărie, când mâinile vrăjite ale bunici şi ale mamei, care făceau minuni, umplând mesele de bunătăţi şi sufletele de bucurie. A pâine, cozonaci, plăcinte, prăjituri şi a vremuri bune miros mâinile bunicelor şi ale mamelor, care au perpetuat reţete minunate de-a lungul mileniilor. În tumultul ameţitor al zilelor noastre, rar mai avem vreme de cocărit, lăsându-l în grija altora, care s-au aplecat cu drag asupra tradiţiei, ridicând-o la rang de artă.

„Ce e mai frumos decât să fabrici pâinea cea de toate zilele şi să o oferi populaţiei? Cred că este cea mai nobilă meserie, pentru că pâinea, întotdeauna, începând din istorie, religie şi viaţa de zi cu zi, există în fiecare familie”, a conchis directorul general al Vidéki Pékség – Contry Bakery Prod, Jean-Adrian Andrei.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.