Vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare a copiilor la un club sportiv | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Sport » Vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare a copiilor la un club sportiv
Vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare a copiilor la un club sportiv

Vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare a copiilor la un club sportiv

Copiii născuţi în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv, vor primi din partea statului un ajutor financiar sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente sportive în cuantum de 300 lei. Acest sprijin a fost aprobat de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă, cu scopul de a încuraja copiii în practicarea sportului de performanţă.

Ábrahám Előd, consilier al ministrului Tineretului şi Sportului şi consilier în cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Harghita (DJST), a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în acest an vor fi acordate pentru prima legitimare 30.000 de vouchere la nivel naţional.

Ábrahám Előd, care este responsabil în cadrul proiectului pentru coordonarea direcţiilor de sport din ţară, a spus că sunt trei tipuri de legitimări care vor fi acceptate pentru acordarea voucherelor. Este vorba despre legitimaţiile emise de federaţiile sportive, cerute de cluburile sportive. A doua categorie o reprezintă legitimaţiile făcute prin asociaţiile sportive judeţene. Şi mai sunt legitimaţiile de sportiv emise, ştampilate şi semnate de cluburi.

Conform sursei citate, documentul care atestă că este prima legitimare e declaraţia pe propria răspundere a părintelui sau tutorelui legal.

„Cei care sunt posibili beneficiari sunt copii născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2014. Numai acei copii, respectiv numai cei care se legitimează pentru prima dată. Dacă trece de la un club la altul sau de la un sport la altul nu este considerat la prima legitimare”, a precizat consilierul ministrului Sportului şi Tineretului.

Pentru a obţine vouchere, documentele necesare sunt: copii după certificatul de naştere al copilului, după cartea de identitate a părintelui sau tutorelui legal şi după legitimaţia de sportiv; o cerere cu o declaraţie prin care se solicită sprijinul; declaraţie GDPR.

Toate documentele vor fi verificate şi validate de cluburile sportive, care vor transmite un tabel cu numele copiilor către direcţiile judeţene de sport.

Solicitările vor putea fi depuse până pe data de 4 decembrie.

Ábrahám Előd a mai spus că cele 30.000 de vouchere disponibile în acest an înseamnă că fiecărui judeţ îi poate reveni între 500 şi 1.500 de tichete.

„Iniţiativa are rolul de a introduce oficial mai mulţi copii în sport. Actualmente avem sportivi legitimaţi şi un val de copii care nu sunt legitimaţi, dar practică sportul”, a precizat Ábrahám Előd. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.